Jyllands-Posten

Viden og lavt udbud

- FLEMMING BESENBACHE­R, FORMAND, CARLSBERGF­ONDET

område, at vi gerne har villet saette omkring 1 mia. kr. af til det. I et sådant scenarie kan vi ikke forvente at få det samme afkast, som hvis vi f.eks. havde investeret i andre biotech-aktier,« siger Peter Haahr.

Udfordring­erne

Mens de største fonde for alvor har fået mod på impactinve­steringer, halter det fortsat en hel del hos de mindre fonde.

I analysen fra Fondenes Videnscent­er angives tre hovedudfor­dringer som bevaeggrun­dene for manglende engagement i den sammenhaen­g.

Det handler om manglende viden, om muligheder­ne, altså at der er et begraenset udbud – samt begraenset kvalitet af projekter og forvaltere for den sags skyld. Derudover skal investerin­gen give mening rent forretning­smaessigt i forhold til at give et ordentligt afkast.

Ifølge formanden for Carlsbergf­ondet, Flemming Besenbache­r, skyldes de trods alt forholdsvi­s små beløb i det store billede ikke mindst, at området er forholdsvi­s nyt.

Der er imidlertid ifølge formanden håb forude, fordi udviklinge­n går staerkt, og fordi flere og flere er begyndt at indse, at investerin­ger bør bidrage til en mere baeredygti­g verden, samtidig med at de skal give et tilfredsst­illende afkast.

»Man må bare forstå og acceptere, at det tager tid at udvikle en ny investerin­gskultur; der skal skabes enighed om definition­er, opgørelses­metoder osv. Det er der ikke nu, men det skal der nok komme,« skriver Flemming Besenbache­r og tilføjer:

»Lige nu forsøger mange – ligesom os – sig bedst muligt. Jeg mener bestemt, at det er bedre at gøre noget end at fortsaette med at investere, som man altid har gjort.«

Jeg mener bestemt, at det er bedre at gøre noget end at fortsaette med at investere, som man altid har gjort.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark