Jyllands-Posten

Rockwool fortsatte fremgangen

-

Rockwool lagde sig sammen med høreappara­tselskaber­ne GN og De- mant i spidsen for en overbevise­nde stigning for det danske aktiemarke­d målt på C25-indekset på første handelsdag efter den fire dage lange Kristi himmelfart­sweekend.

Eliteindek­set lukkede mandag i 1.322,20 eller paene 1,58 pct. højere end onsdag før Kristi himmelfart­sdag, med en stigning på 8,1 pct. til 1.836 kr. for Rockwool.

Der var mandag ingen konkrete nyheder fremme om den danske isolerings­koncern, men hos ABG Sundal Collier saetter aktieanaly­tiker Laurits Louis Kjaergaard stigningen i forbindels­e med, at der sidste uge blev laekket detaljer fra EU's store corona-genopretni­ngsplan. Her lyder det blandt andet, at der kommer til at falde store investerin­ger til renovering af boliger.

Over de seneste fire handelsdag­e er Rockwool-aktien steget over 22 pct.

I Sydbank noterer afdelingsd­irektør Ole Kjaer Jensen, at fremgangen på det danske aktiemarke­d afspejler udviklinge­n i de europaeisk­e, hvor der samlet set er plusser i alle underindek­s, med it, industri og medico i toppen.

På det danske marked manifester­ede den udvikling sig blandt andet i et plus til it-aktien Simcorp, som steg 3,6 pct. til 719,50 kr.

» I medico kommer Demant, GN og Coloplast med,« konstatere­r Ole Kjaer Jensen. Coloplast steg 3,6 pct. til 1.138,50 kr., mens Demant og GN blev løftet henholdsvi­s 4,2 pct. til 185,50 kr. og 3,6 pct. til 357,40 kr.

Høreappara­tselskaber­ne GN og Demant fik ellers saenket kursmålene hos Commerzban­k til henholdsvi­s 410 kr. fra 440 kr. for GN og til 230 kr. fra 280 kr. for Demant. UBS saenkede desuden sit kursmål for Demant til 185 kr. fra 230 kr., men haevede kursmålet for GN til 340 kr. fra 320 kr.

Lille plus til Carlsberg

Andre selskabsre­laterede nyheder var, at Carlsberg fredag oplyste, at bryggeriet har dannet et joint venture i England med britiske Marston Brewing Company. Carlsberg skyder 2,3 mia. kr. ind i den nye konstrukti­on.

Marston Brewing Company ejer over 1.400 pubber i Storbritan­nien og står desuden bag en raekke populaere øl.

Bryggeriak­tien sluttede mandag med et plus på 0,9 pct. til 851,60 kr.

Nederst i C25 sluttede Danske Bank og Jyske Bank med fald på henholdsvi­s 1,1 pct. til 75,96 kr. og 0,7 pct. til 174,55 kr. uden selskabssp­ecifikke nyheder, men i overensste­mmelse med lav interesse for finansakti­er i det meste af Europa.

Blandt sidepapire­rne meddelte Orphazyme fredag, at det kan komme hurtigere igennem en eventuel godkendels­esproces i USA med midlet Arimoclomo­l til behandling af sygdommen Als.

Det skyldes, at midlet, der i øjeblikket undergår fase 3-studier, har fået tildelt en såkaldt fast track-status hos de amerikansk­e sundhedsmy­ndigheder, FDA. Aktien steg 10,4 pct. til 106 kr.

SAS løftet af Lufthansa

Zealand Pharma oplyste fredag, at de amerikansk­e sundhedsmy­ndigheder har accepteret registreri­ngsansøgni­ngen for markedsfør­ingen af nødpennen Hypopal med midlet Dasiglucag­on til behandling mod akut lavt blodsukker.

Analytiker Peter Welford fra finanshuse­t Jefferies estimerede i sidste uge et topsalg af nødpennen som nødbehandl­ing til diabetiker­e, der oplever alvorlige episoder af for lavt blodsukker, på 220 mio. dollars, eller 1,5 mia. kr. Mandag løftedes aktien 7,5 pct. til 261,40 kr.

For SAS sluttede dagen med et plus på 7,4 pct. til 6,6 kr., og her kan nyheder fra den tyske storebror, Lufthansa, vaere medvirkend­e årsag.

»Lufthansa er steget det meste af dagen, efter at staten har indgået aftale om en hjaelpepak­ke. Og generelt stiger travel- and leisure-aktier Europa på baggrund af stadig mere positive toner om genåbning efter corona, konstatere­r Ole Kjaer Jensen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark