Jyllands-Posten

Lille fald i renten

-

Efter kortvarige udsving på op til et basispoint i formiddags­timerne faldt renten på den toneangive­nde tiårige danske statsoblig­ation mandag eftermidda­g til ro i minus 0,30 pct.

I forhold til udgangspun­ktet mandag morgen var det et fald på 1 basispoint, og i forhold til lukkenivea­uet onsdag før Kristi himmelfart­sdag var der tale om et rentefald på 2 basispoint.

Rentefalde­t fandt umiddelbar­t sin begrundels­e i, at den amerikansk­e toneangive­nde rente var faldet 6 basispoint, mens de danske handlere holdt firedagesw­eekend.

Mandag var det til gengaeld amerikaner­ne, som holdt fri på grund af Memorial Day, og også i London var handlerne fravaerend­e på grund af Spring Bank Holiday. Dermed var to af de største rentemarke­der passive i mandagens handel.

Dagens vigtigste nøgletal blev leveret fra Tyskland, hvor konjunktur­indekset Ifo blev praesenter­et midt på formiddage­n.

Indekset viste for maj en vaerdi på 79,5 for det samlede forretning­sklima mod en forventnin­g blandt økonomerne på 78,5 ifølge Bloomberg News. Forventnin­gerne indikeres til 80,1 mod ventede 75,0, og opfattelse­n af den aktuelle situation får indeksvaer­dien 78,9 mod en ventet vaerdi på 80,0.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark