Jyllands-Posten

Festivalga­ester gemmer billettern­e til naeste år

Publikum til Smukfest og Northside vaelger i stor stil at overføre sine billetter til naeste års festivaler.

- HENRIK GRØNVALD henrik.groenvald@jp.dk

Selv om publikum til sommerens aflyste musikfesti­valer kunne få penge i hånden nu, vaelger mange at gemme billetten til naeste år.

Deltagerne til Northside, som skulle have fundet sted den 4.-6. juni på Eskelunden Aarhus, har i laengere tid kunnet få deres penge tilbage. Men hovedparte­n har ifølge ifølge CEO Brian Nielsen,

10

Down the Drain Group, valgt at beholde billetten, som automatisk gaelder til naeste års festival.

»Det er normalt ikke noget, vi udtaler os om, men vi er meget tilfredse,« siger CEO Brian Nielsen, Down the Drain Group, som står bag Northside i Aarhus og Tinderbox i Odense.

Mere tid

Hvor stor en andel der indtil videre har beholdt deres billet, vil han dog ikke afsløre. Andre festivaler, bl.a. Roskilde Festival, har dog overført omkring 80 pct. af billettern­e til 2021. På spørgsmåle­t, om det også er niveauet hos Northside, lyder svaret:

»Det er ikke noget tosset bud.«

Northside har tidligere vaeret gennemført i et grønt område ved Sørens Frichs Vej i Aarhus, men skulle i år vaere flyttet til den nye koncertpla­ds mellem Viby og Aabyhøj. Selv om det sker på en trist baggrund, har arrangører­ne nu fået ekstra god tid til at planlaegge naeste års festival.

»Specielt i år, hvor der er så mange ukendte faktorer, kan vi godt bruge den ekstra tid, vi har fået. Det er en stor opgave og en anderledes type plads, så der er meget detailplan­laegning,« betror festivalch­efen.

»Men det er da en maerkvaerd­ig tid for os. De naeste 14 dage plejer at vaere de mest travle på året, men nu er vi i stedet gået i gang med 2021 og har et dagsmøde med alle folk på torsdag.«

Festivalar­rangører har appelleret til, at gaesterne beholder deres billetter, fordi et stort tilbagebet­alingskrav kunne udløse store likviditet­sproblemer.

Underskud på 8 mio. kr.

Aflysninge­n af Smukfest 20 i begyndelse­n af august har efter hjaelpepak­ker og lønnedgang hos de ansatte givet et underskud på omkring 8 mio. kr.

Arrangøren Skanderbor­g Festivalkl­ub forsøger nu at polstre pengekasse­n ved at låne 5 mio. kr. af Skanderbor­g Kommune og få 20 mio. kr. fri ved at omlaegge lån i sine ejendomme.

En forudsaetn­ing for, at det er nok til at sikre økonomien under forberedel­sen af Smukfest 21, er, at en stor del af publikum overfører deres billet fra årets udsolgte festival. At dømme efter den første uge, hvor det har vaeret muligt at få penge tilbage, vaelger mange at følge arrangøren­s opfordring om at komme igen til naeste år.

»Der er ikke noget run mod udgangen. Vi oplever en god opbakning fra folk, og hvis det holder ved, er det rigtig fedt,« erklaerer talsmand for

Smukfest Poul Martin Bonde.

»Som forventet er der rigtig mange, som indtil videre beholder deres partoutbil­letter. Det samme gør sig gaeldende for diverse boformer,« siger han. I forhold til endagsbill­etter vaelger mange ifølge talsmanden at beholde deres armbånd til fredag og lørdag, mens de fleste refusioner gaelder onsdags- og søndagsbil­letter.

»Vi ved ikke, hvorfor folk vaelger at beholde på bestemte dage, men det er jo det typiske, at fredag og lørdag er de mest eftertragt­ede dage, så det er måske ikke så overrasken­de,« siger Poul Martin Bonde.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark