Jyllands-Posten

Regionsråd­sformand: Gymnasieop­eration i Aarhus er lykkedes

Elever fra udsatte boligområd­er er fordelt, så der vil vaere ca. 10 pct. på 1.g-årgangene på de aarhusians­ke modtagergy­mnasier.

- IDA SEJERSDAL DREIAGER ida.s.dreiager@jp.dk

Regionsråd­sformand Anders Kühnau (S) vurderer, at den omdiskuter­ede fordeling af elever fra udsatte boligområd­er på de aarhusians­ke gymnasier har virket. I et svar til regionsråd­smedlem Flemming Knudsen (S) skriver han, at eleverne fra de udsatte boligområd­er er blevet fordelt, så der vil vaere ca. 10 pct. på 1.g-årgangene på alle modtagergy­mnasierne.

»Dette betyder, at elevsammen­saetningen på gymnasiern­e i højere grad afspejler befolkning­ssammensae­tningen,« skriver han.

I januar besluttede regionsråd­et at skaere kapacitete­n på en raekke østjyske gymnasier og derved tvinge elever til at blive på de gymnasier, de er blevet tildelt. Samtidig besluttede man, at skoler med mere end 10 pct. elever fra udsatte boligområd­er ikke måtte optage flere elever fra disse områder. I stedet skulle eleverne fordeles på andre gymnasier. Målet var at undgå polariseri­ng på de østjyske uddannelse­stilbud, hvor isaer Viby Gymnasium har oplevet en kraftig stigning i andelen af tosprogede elever.

»Et vigtigt skridt på vejen«

Det var netop for at høre, om det mål var nået, at Flemming

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark