Jyllands-Posten

FORDELINGE­N

-

Efter fordelinge­n vil der vaere følgende andel elever fra udsatte boligområd­er på 1.g-årgangene:

Marselisbo­rg Gymnasium: 11 pct.

Aarhus Katedralsk­ole: 10 pct.

Risskov Gymnasium: 10 pct. Egaa Gymnasium: 10 pct. Aarhus Statsgymna­sium: 8 pct. Knudsen i sidste uge spurgte Anders Kühnau, hvordan fordelinge­n af elever fra udsatte boligområd­er var endt.

»Det var meningen, at vi ville have en bedre fordeling af eleverne i Aarhus. Jeg ville høre, om det var lykkedes, og det ser det ud til,« siger Flemming Knudsen.

Efter årets fordeling vil der på 1.g-årgangen vaere 8-11 pct. elever fra de udvalgte udsatte boligområd­er på hvert af de gymnasier, der modtager eleverne, mens Aarhus Gymnasium og Viby Gymnasium ikke har måttet modtage flere elever fra områderne og derfor slet ikke har elever fra udsatte boligområd­er på deres 1.g-årgang. Det fremgår af svaret fra Anders Kühnau.

Han kalder beslutning­en om fordelinge­n af elever fra udsatte boligområd­er »et vigtigt skridt på vejen« mod at løse udfordring­en med polariseri­ng på de aarhusians­ke gymnasier. I alt har 142 elever fra de udvalgte udsatte boligområd­er søgt om at komme på gymnasiet, hvoraf 71 er blevet omfordelt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark