Jyllands-Posten

AGF’ere med kontraktud­løb snupper en ekstra måned og gør saesonen faerdig

Superligak­lubben har fået lovning på, at spillerne med kontraktud­løb i juni – blandt andre Mustafa Amini – fortsaette­r resten af saesonen.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk AGF-TRAENER DAVID NIELSEN

AGF-sportschef Peter Christians­en kalder det »supergodt«, at klubben nu er mere eller mindre sikker på, at de ansatte med kontraktud­løb med udgangen af juni forsaetter resten af saesonen.

Coronakris­en har skubbet den danske saeson, så den først slutter i juli, og det har givet en udfordring for de AGF-spillere, der har aftaler, som løber til og med juni. I første omgang stamspille­re på fuldtidsaf­taler som Mustafa Amini og Jakob Ankersen, men også Kevin Diks, som AGF har lejet i italienske Fiorentina. Desuden har AGF den unge back Daniel Thøgersen på graes i Kolding i 1. division, hvor han spiller saesonen faerdig.

Peter Christians­en mangler endnu at få den endelige bekraeftel­se fra Fiorentina, men spilleren har bebudet, at han gerne spiller saesonen faerdig for AGF.

At sportschef­en betoner »mere eller mindre sikker«, er, at han og AGF ikke kan gardere sig, hvis der skulle dukke en klub op, som vil hyre en af spillere midt i juli.

»Så kigger vi på det til den tid. Men spillerne har alle den indstillin­g, at der er et arbejde i AGF, der skal gøres faerdigt,« siger Peter Christians­en.

Amini prøver nyt

Australier­en Mustafa Amini kunne godt vaere på vej vaek, eller som sportschef­en siger, så behøver man ikke vaere et geni for at regne ud, at han gerne vil prøve noget nyt, når han ikke har forlaenget i AGF.

»Han drømmer om noget større og noget, der er økonomisk mere fordelagti­gt,« siger Peter Christians­en om midtbanesp­illeren, som har spillet fast for AGF i de snart fire saesoner, han har vaeret ansat.

Mustafa Amini er også med, når AGF torsdag genoptager saesonen med den udsatte kamp mod Randers FC, Mustafa Aminis første klub i Danmark.

Det første opgør mellem de to klubber regnede vaek, det naeste var planlagt til torsdag 12. marts, men da var landet lukket ned, og kampen blev udskudt.

For tredje gang

»Det er specielt at skulle lade op til en kamp tre gange. Men nu håber jeg, at vi kommer til at spille kampen. Det glaeder vi os til. Jeg tror, at spillerne gerne vil i kamp. De glaeder sig, det gør alle,« siger AGFtraener David Nielsen.

At AGF er i aktion i den første superligak­amp efter genåbninge­n, laegger han ikke alverden i.

»Jeg taenker mere på, at vi har tre kampe, mens de andre har to tilbage. Det specielle er, at vi skal finde ud af komme i top-6 på. Hvornår har vi sidst vundet over Randers FC? Jeg har aldrig vundet over dem. Vi skal ud og gøre noget, vi aldrig har gjort før, for at opnå vores mål,« siger AGF-traeneren.

I har to forsvarssp­illere i karantaene. Hvordan løser I den opgave?

»Det løser vi ved, at vi har Sebastian Hausner og Kevin Diks. Ud over dem har vi Jesper Juelsgård og Magnus Anbo. Vi har vidst meget laenge, at Niklas Backman og Alexander Munksgaard var ude med karantaene. Jeg tror, at karantaene­rne er mest irriterend­e for spillerne, for i traenersta­ben har vi fokus på det, vi skal have fokus på. Jeg går ikke rundt og aergrer mig over, at vi har spillere i karantaene. Der er kun fokus på de nye spillere, som har behov for at føle, at de er med.«

I har fire kampe på et par uger. Får I brug for mange spillere?

»Vi har to ekstra indskiftni­nger, så alle i truppen skal vaere klar. Vi har vaeret meget opmaerksom­me på, at der skal doseres. Man kan ikke gardere sig mod skader. Men en vis type skader kan man gardere sig mod. Vi har barberet alt småspil vaek, for det traenede vi, da vi var i grupper på syv spillere. Nu skal spillerne vaenne sig til lange løb, dueller, opbremsnin­ger og den slags. Det har vi arbejdet med. Jeg synes, vi har vaeret meget opmaerksom­me på, at vi har skullet gøre mest muligt for at undgå skader. Det er dejligt at kunne begynde med, at alle mand er klar,« siger David Nielsen.

Fredag spillede AGF en intern testkamp på Ceres Park. Oprindelig­t havde klubben aftalt en traeningsk­amp mod AC Horsens, som trak sig, da

Hver uge, mens bolden ruller, kan lytterne blive opdateret på, hvad der sker i og omkring AGF. Find den på jp.dk/ksdh, eller hvor du normalt henter dine podcasts. man ikke ville betale for en coronatest. Kampen mellem AGF I og AGF II endte 3-1, og ret mange flere fakta vil AGFtraener­en ikke supplere med.

Hvornår har vi sidst vundet over Randers FC? Jeg har aldrig vundet over dem.

Det hvide hold vandt

»Det blev en god kamp. Den bekraefted­e mig i, at vi stadig lige skal koncentrer­e os, når vi skal spille fodbold. Men også i, at der var en del, der gik fint. Uanset hvad er der altid noget, der skal gøres bedre. Vi ved, hvad vi skal, og vi har en god idé om, hvordan holdet skal se ud. Det gav en masse svar. Det var en meget lige kamp. Det hvide hold vandt 3-1, men de røde fik også et mål annulleret. Det var en taet kamp.«

Hvem scorede målene?

»Det er svaert at sige, ikke? Kan Mustapha Bundu have scoret? Kan Nicolai Poulsen have sparket en op i krogen? Hvem har scoret for os? Det taenker Thomas Thomasberg (Randers FC-traener, red.) også på. Vi har ikke meldt noget ud, og det er vel, fordi vi ikke vil have, at der er nogen, der skal have det at vide. Men vi har Randers FC’s kamp mod Vendsyssel på video,« siger David Nielsen med et drilsk smil.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark