Jyllands-Posten

Skarp superligas­piller: »Jeg har tabt mig 4 kg ved ikke at få buffet«

Randers FC-spillerne er godt rustet til resten af saesonen, forklarer den fysiske traener. Johnny Thomsen har smidt overflødig vaegt.

- BENJAMIN LILLELUND benjamin.lillelund@jp.dk

Hvor fysisk klar er superligas­pillerne til at genstarte saesonen? Det spørgsmål bliver snart besvaret, når AGF og Randers FC spiller torsdag aften, og resten af ligaen følger trop over pinsen.

Superligak­lubbernes tilgang til traening har vaeret forskellig under coronakris­en, hvor f.eks. Randers FC sendte spillerne hjem den 23. marts for at få lønkompens­ation og først hentede dem tilbage den 8. maj, mens Silkeborg IF har traenet kontinuerl­igt gennem hele pausen.

Samme niveau

Måske er forskellen rent fysisk ikke så stor, som man umiddelbar­t skulle tro. Den 38-årige Johnny Thomsen har endda udnyttet perioden til at komme i endnu bedre form.

»Jeg har tabt mig 4 kg og 2,5 pct. fedt. I klubben havde vi en frokostbuf­fet, hvor man altid tager mere end nødvendigt. Det diskede jeg ikke op med til mig selv derhjemme,« siger han.

En anden hemmelighe­d gemmer sig også i noget så banalt som at vaere husejer.

»Havearbejd­e er saerdeles undervurde­ret. Vi har en gård, hvor der altid er noget at lave. Det er en del af forklaring­en, men jeg har selvfølgel­ig også løbet ture,« forklarer Thomsen.

I Randers FC er spillerne på nogenlunde samme fysiske niveau som inden coronapaus­en. Ifølge Tobias Elstrup, fysisk traener i klubben, leverer spillerne lige så gode resultater ift. højintense løb og sprintmete­r.

»Spillerne har holdt discipline­n. Det er meget mentalt, og jeg kan maerke, at de har savnet holdtraeni­ng, og at de glaeder sig til at spille om lidt,« siger han.

Johnny Thomsen mener, at genopstart­straeninge­n i Randers

FC er udført på forsvarlig vis.

»I starten var traenerne opmaerksom­me på, at vi blev doseret rigtigt, men nu bliver der ikke taget specielle hensyn til os. Vi har alle vist vores profession­alisme igennem dette.«

Opmaerksom­hed

Randers FC genåbner Superligae­n torsdag ude mod AGF. Derefter venter en mandagskam­p mod Hobro IK, inden grundspill­et afsluttes seks dage senere mod FC København. Et taetpakket kampprogra­m, hvor Johnny Thomsen håber, at traenerne er opmaerksom­me på spillernes fysik.

»Man kan forestille sig, at der kommer mere rotation. Det kan vaere, der er en regning, der skal betales,« siger han.

Selv om kampene kommer hyppigere end normalt, er det stadig muligt for spillerne at bygge på rent fysisk.

»Men vi skal vaere opmaerksom­me på, at spillerne ikke bliver overbelast­ede. Vi skal huske at rådføre os med spillerne,« siger Tobias Elstrup.

Igennem hele coronaperi­oden har Silkeborg IF haft spillerne til rådighed.

Ifølge backspille­ren Frederik Møller kom det til udtryk mod Vejle Boldklub i en traeningsk­amp, der blev vundet 2-1.

»De var klart bedst i den første del af kampen, men vi tog over undervejs. Om det var fysik, ved jeg ikke, men jeg føler mig selv i rigtig god form,« forklarer han.

Den fysiske traener, Rasmus Hansen, forklarer, at spillerne fysisk ikke har vaeret bedre hele saesonen end netop nu.

»Jeg er meget rolig ved, at spillerne skal i kamp nu. Det har vaeret en god periode for holdet, og jeg tror, det bliver en fordel for os,« siger han.

I Randers FC spår Tobias Elstrup, at det ikke er en fordel at have vaeret hjemsendt. Optimalt set skulle spillerne have haft laengere end knap tre ugers genoptraen­ing.

»Spillerne kan ikke komme i topform på den periode, men sådan er omstaendig­hederne, og med det in mente ser det rigtig godt ud,« siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark