Jyllands-Posten

Aktiv atlet får overrasken­de toppost

Haekkeløbe­ren Sara Slott Petersen får plads i Team Danmarks bestyrelse, men fortsaette­r sin karriere.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk

Den 33-årige Sara Slott Petersen, der jagter en medalje ved OL i Tokyo i 2021, skal sideløbend­e vaere med til at udstikke linjerne for, hvordan Danmark fremover kan vinde medaljer.

Haekkeløbe­ren, der vandt OL-sølv i Rio i 2016, er blevet tilbudt en plads i Team Danmarks bestyrelse, og hun har valgt at takke ja til posten. Det betyder, at hun allerede den 1. juni bliver en del af den øverste ledelse.

Hun er blevet udpeget af Danmarks Idraetsfor­bund (DIF) og bliver den første aktive atlet, der kommer til at sidde i bestyrelse­n.

»Jeg har vaeret med i dette game i rigtig lang tid og er en af de atleter, der ikke er nervøs for at ytre mig, også i forhold til politiske emner. Mange atleter vil helst koncentrer­e sig fuldt ud om deres karriere. Men jeg har altid fundet det interessan­t at bruge min stemme. Det vil jeg også gøre fremadrett­et i Team Danmarks bestyrelse,« siger Sara Slott Petersen.

Hun er valgt ind i bestyrelse­n i en periode på fire år. Det første år forbliver hun aktiv atlet, fordi hun skal deltage på 400 meter haek ved OL i Tokyo i 2021. Efter OL stopper hun karrieren, men hun fortsaette­r i Team Danmarks bestyrelse.

Udpegelsen af Sara Slott Petersen skal ses som en styrkelse af atleternes indflydels­e i Team Danmark. I forvejen råder den såkaldte aktivkomit­é over en plads i bestyrelse­n. Den udfyldes i øjeblikket af den tidligere sejler Susanne Ward.

Udpegelsen af Sara Slott Petersen skal ses i lyset af, at kulturmini­ster Joy Mogensen i februar offentligt ytrede et ønske om, at atleterne skulle have større indflydels­e på Team Danmarks bestyrelse.

Større indflydels­e

Det skete i forlaengel­se af afsløringe­n af en raekke kritisable forhold i Dansk Svømmeunio­n, hvor svømmerne i en årraekke blandt andet blev vejet foran hinanden og var ofre for ydmygende bemaerknin­ger fra landstraen­erne.

Sara Slott Petersen repraesent­erer ikke en gruppe af atleter, kun sig selv, men hun vil netop tale atleternes sag.

»Der er ingen tvivl om, at jeg er hentet ind, fordi jeg som atlet har en viden om, hvordan systemet virker i Danmark, og en viden om, hvordan man kan praestere med base i Danmark, hvor man typisk tager en uddannelse sideløbend­e. Jeg vil have saerligt fokus på atleternes forhold, også hvordan systemets opbygning påvirker dem mentalt,« siger Sara Slott Petersen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark