Jyllands-Posten

DHF vil presse på for hurtig afklaring

En appelsag hos DIF holder uvisheden i live i dansk håndbold, og måske er endnu en appel på vej.

- KENNETH THYGESEN Kenneth.Thygesen@jp.dk

Idraettens højesteret må meget gerne arbejde hurtigt – rigtig hurtigt – i den kommende tid.

Sådan lyder den klare opfordring fra Dansk Håndbold Forbund (DHF) til appelinsta­nsen i Danmarks Idraetsfor­bund (DIF), der i øjeblikket er ved at kigge naermere på en af de mest kontrovers­ielle sager i dansk klubhåndbo­lds historie.

På et ekstraordi­naert møde mandag besluttede repraesent­antskabet i DHF at afblaese saesonen i ligaen og 1. division ud fra de aktuelle placeringe­r, men allerede før mødet havde tre af de tvangsnedr­ykkede klubber – Nordsjaell­and Håndbold, EH Aalborg og Odder – indbragt sagen for DIF’s appelinsta­ns, som har det sidste ord.

Normalt har appelinsta­nsen en behandling­stid på en til to måneder, men DHF’s formand, Per Bertelsen, ser gerne en endnu hurtigere proces, da den nye håndboldsa­eson venter inden laenge.

»Vi vil selvfølgel­ig bede DIF om en afklaring hurtigst muligt, men vi ved godt, hvor lang tid det normalt tager,« siger han.

I den foreløbige turnerings­kalender står den nye saeson i kvindeliga­en til at begynde den 23. august, mens herreligae­n åbner den 6. september. Allerede den 16. august skal sjette runde af pokalturne­ringen dog afvikles.

Ingen indflydels­e

Derfor kraever det ikke en matematisk doktorgrad at udregne, at kalenderen vil komme under stort pres, hvis DIF’s Appelinsta­ns efter endt behandling­stid skulle give klubberne medhold i, at sagen skal sendes tilbage i Håndbolden­s Appelinsta­ns, som derefter skal traeffe en afgørelse på ny.

»Vi har en kaempe interesse i at få dette afsluttet, men det er ude af vores haender. Vi har ingen indflydels­e på, hvordan DIF vil håndtere sagen. Vi må vente at se,« siger Per Bertelsen.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninge­r er der tale om en hastesag, hvorfor DIF’s Appelinsta­ns bestraeber sig på at have en afgørelse i løbet af en måned.

»Jeg kan ikke sige noget om den praecise behandling­stid, men appelinsta­nsen er meget opmaerksom på, at sagen er af høj prioritet, og at parterne hurtigst muligt ønsker en afklaring, men der er selvfølgel­ig en raekke procedurer, der skal overholdes,« siger DIF’s direktør, Morten Mølholm.

DHF kan dog risikere at komme i yderligere kalenderud­fordringer. De berørte klubber har nemlig mulighed for at appellere mandagens afgørelse i repraesent­antskabet til Håndbolden­s Appelinsta­ns, og i sidste ende kan også den sag lande på bordet i DIF’s Appelinsta­ns,

som dermed vil have to klagesager at forholde sig til.

En ny appel bliver overvejet af de tre klubber, oplyser Nordsjaell­and Håndbold i en pressemedd­elelse.

»Det er dog vigtigt at understreg­e, at alle tre klubber fortsat er mere end villige til at komme i dialog med DHF om en endelig løsning, således at alle igen kan koncentrer­e sig om håndbolden,« siger klubbens kassemeste­r, Hans Peter Dueholm.

Ifølge DHF’s turnerings­chef, Frank Smith, arbejder forbundet på nuvaerende tidspunkt ikke med en nødplan i forhold til naeste saesons kampprogra­m.

»Vi arbejder dog ud fra de fakta, vi kender, og hvis DIF traeffer en anden afgørelse, må vi indrette os på det.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark