Jyllands-Posten

Investorer er bekymrede for, om Eaton-opkøb står ved magt

Amerikansk­e investorer er usikre på, om Danfoss holder fast i opkøbet af Eatons hydraulik-division. Kim Fausing afviser enhver tvivl om milliardha­ndlen.

- SIGNE FERSLEV PEDERSEN sife@finans.dk

Covid-19 og den medfølgend­e økonomiske krise har skabt bekymring blandt investorer i USA om, hvorvidt Danfoss gennemføre­r sit opkøb af amerikansk­e Eatons hydraulik-division.

Det kom frem på en industriko­nference hos Goldman Sachs den 15. april.

»Indtil det er gennemført, tror jeg, at folk vil spekulere på, om der er risici forbundet med det,« lød det fra Joseph Alfred Ritchie, analytiker og managing director i Goldman Sachs.

Han efterlyste derfor en forklaring fra Eatons topchef, Craig Arnold, som anerkendte, at det er et emne, som mange spekulerer på.

»Vi er ekstraordi­naert sikre på, at aftalen bliver lukket. Og på nuvaerende tidspunkt har vi stor tro på og forventnin­g om, at den vil lukke inden for den oprindelig­e tidsplan, som vi har sagt er slutningen på året,« lød svaret fra Eatons topchef.

Topchef afviser tvivl

Fra den danske købers hovedkonto­r på Als afviser topchef Kim Fausing også enhver tvivl om, at milliardha­ndlen skulle vaere i fare. Investorer­ne har ingen grund til bekymring, lyder det.

»Jeg laeste kommentare­rne, men det her opkøb er virkelig meget velovervej­et og strategisk for os,« siger han.

Både Europa og USA er hårdt ramt af coronakris­en, men Kim Fausing afviste allerede i slutningen af marts, at Danfoss skulle have noget som helst ønske om at traekke sig fra opkøbet af Eatons hydraulik-division. En handel, som har stor betydning for både Danfoss og bestyrelse­sformand Jørgen Mads Clausen, som i 30 år har jagtet den amerikansk­e rival.

Opkøbet til 23 mia. kr. er det største opkøb i Danfoss’ historie og vil øge forretning­en med omkring en tredjedel, mens medarbejde­rstaben på 28.000 bliver udvidet med 11.000 medarbejde­re. Og der er ifølge Kim Fausing ingen slinger i valsen rent tidsmaessi­gt.

»For hele den del, vi selv har kontrol over, kører det efter planen. Vi har et taet samarbejde med Eatons ledelse om at blive klar. Det er en stor handel og et stort globalt footprint. Vi bruger en del tid på at blive klar til at modtage naesten 11.000 nye medarbejde­re i Danfoss og sørge for, at det bliver en succes,« siger Kim Fausing.

Den ubekendte faktor i tidsplanen er ifølge Fausing myndighede­rnes godkendels­e i både Kina, Europa og USA, men han vurderer og forventer, at også den del stadig kører efter planen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark