Jyllands-Posten

»Jeg er som leder drevet af aldrig at kunne gå på kompromis«

I mere end 40 år har Anne-Mette Elsborg stået i spidsen for sin egen virksomhed, PJ Diesel Engineerin­g, og den energiske forretning­skvinde har stadig mod på et aktivt erhvervsli­v.

- SIGNE FERSLEV PEDERSEN sife@finans.dk

Anne-Mette Elsborg er kendt som en af de kvindelige ledere, der har gjort karriere i en mandsdomin­eret verden.

Hun er grundlaegg­er og ejer af samt mangeårig topchef i motorrepar­ationsfirm­aet PJ Diesel Engineerin­g, og selv om hun bliver 70 år, er hun stadig yderst aktiv i erhvervsli­vet.

Familievir­ksomheden gør sig i motorkompo­nenter til skibe og såkaldt rekonditio­nering, hvor man reparerer og optimerer eksisteren­de dele i stedet for at købe nye.

Genbrug som forretning

Anne-Mette Elsborg stiftede firmaet i 1978 sammen med sin mand, og den entreprena­nte erhvervskv­inde har modtaget flere priser for sin måde at drive forretning på.

Blandt andet har begrundels­erne lydt, at hun gennem hele sin karriere har udviklet sig fagligt og menneskeli­gt, ligesom hun har haft en holistisk tilgang til ledelse.

»Jeg er som leder drevet af aldrig at kunne gå på kompromis,« siger hun.

»Jeg har opbygget, drevet og udviklet virksomhed med intuition ud fra et fundament, hvor jeg taenker i helheder med en åbning til det spirituell­e,« forklarer AnneMette Elsborg.

I en tid, der er praeget af covid-19, og en verden på den anden ende mener Anne-Mette Elsborg, at det er saerligt vigtigt at forholde sig ansvarligt til alt, hvad vi som mennesker skaber.

For nylig blev hun af et branchemag­asin under organisati­onen Danske Maritime udnaevnt til såkaldt green guru for sin fremsyneth­ed inden for baeredygti­g skibsfart.

»Jeg så genbrug som et forretning­skoncept til fordel for både kunde og miljø på et meget tidligt tidspunkt,« siger hun.

Er drevet af nysgerrigh­ed

Selv om Anne-Mette Elsborg har nået en alder, hvor mange går på pension, har hun stadig fokus på at udvikle sig selv og sin virksomhed.

Senest har hun deltaget i et kursus om et af tidens hotte emner – at finde sit hvorfor. Kurset var ifølge Anne-Mette Elsborg »vildt inspireren­de«.

Anne-Mette Elsborg forsikrer, at hun stadig braender for sin virksomhed, og hun mener, at hun stadig kan gøre en forskel.

Når hun engang traekker sig tilbage, bliver det ikke til et liv uden for erhvervsli­vet.

Hun ser i stedet frem til et liv med bestyrelse­sarbejde og rådgivning og fortsaette­r dermed i det spor, hendes liv er formet af.

Hendes drivkraft er drevet af nysgerrigh­ed og en naervaeren­de og energisk tilgang til sit arbejde.

Det er også noget af det, der går igen i beskrivels­er af

Anne-Mette Elsborg, og hun tager gerne imod udfordring­er både fagligt og fysisk.

På toppen af Kilimanjar­o

I 2017 besteg hun Afrikas højeste bjerg, Kilimanjar­o i Tanzania, for at samle penge ind til Climb for Charity, der er drevet af Børneulykk­esfonden.

Privatpers­oner og virksomhed­er støttede AnneMette Elsborg, og hun indsamlede 100.000 kr.

Turen til toppen af Kilimanjar­o blev naermest et symbol på Anne-Mette Elsborgs liv.

»Det bekraefted­e mig i min evne til at saette et mål og så gå efter det ved at saette den ene fod foran den anden i en god sags tjeneste,« siger Anne-Mette Elsborg.

Fødselsdag­en skulle have vaeret fejret på Nimb i Tivoli, men på grund af covid-19 er planerne aendret, og det bliver i stedet den naermeste familie, som får lov at fejre Anne-Mette Elsborgs store dag.

 ??  ?? Turen til toppen af Kilimanjar­o bekraefted­e Anne-Mette Elsborg i evnen til at saette sig et mål og så gå efter det. Foto: PJ Diesel Engineerin­g
Turen til toppen af Kilimanjar­o bekraefted­e Anne-Mette Elsborg i evnen til at saette sig et mål og så gå efter det. Foto: PJ Diesel Engineerin­g

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark