Jyllands-Posten

29-årig slog mor og morfar ihjel

-

Et blodigt dobbeltdra­b sendte for et år siden chokbølger gennem Aarhusfors­taden Sabro. En 92-årig mand blev af en medarbejde­r fra hjemmeplej­en fundet draebt i sin seniorboli­g. Den gamle mand sad foran fjernsynet og var blevet draebt med økseslag og knivstik. På gulvet ved siden af lå hans 61-årige datter i en blodpøl. Hun var ligeledes blevet draebt med en økse. Få timer senere blev en dengang 28årig mand anholdt på en naerliggen­de tankstatio­n.

Han havde blodrester på tøj og sko, og politiet anholdt og sigtede ham for

1

dobbeltdra­bet.

Tirsdag erkendte den nu 29-årige mand at have slået sin mor og morfar ihjel.

»Jeg var begyndt at taenke, at virkelighe­den ikke var virkelig. At mit liv var et spil. Det gik ud på, at jeg skulle slå min morfar ihjel,« sagde den tiltalte.

Han har siden anholdelse­n vaeret varetaegts­faengslet på en psykiatris­k afdeling.

Manden havde skrevet nogle ord ned på et stykke papir, som han fik lov at laese op. Det var ikke meningen, at moren skulle slås ihjel, forklarede han.

Men hun forsøgte at gribe ind, da han gik til angreb på morfaren med øksen.

Under tumulten blev moren vaeltet omkuld, forklarede han.

Han slog hende 12 gange med øksen.

Det er kommet frem, at den tiltalte tidligere har vaeret indlagt på en psykiatris­k afdeling, fordi han har lidt af skizofreni.

Han forklarer også, at han havde et misbrug af hash og alkohol i tiden op til drabene. Den tiltalte kraeves idømt anbringels­e på en psykiatris­k afdeling på ubestemt tid. Der ventes dom onsdag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark