Jyllands-Posten

Otte års faengsel for drabsforsø­g på ekskones kaereste

En mand har mistet synet på det ene øje efter et drabsforsø­g sidste år. Gerningsma­nd anker dom på otte år.

-

En 46-årig mand er blevet idømt otte års faengsel for drabsforsø­g, efter at han en januardag sidste år troppede op på en adresse i Hadsten. Med sig havde han et oversavet haglgevaer.

På adressen boede hans ekskones nye kaereste på 40 år, og det var uoverensst­emmelser i den forbindels­e, der fik eksmanden til at dukke op med gevaeret.

Den 46-årige Brian Bill Lundkvist Christense­n rettede våbnet mod den nye kaereste og sagde: »Jeg slår dig

6

ihjel«. Så skød han mod den 40-åriges hoved.

Skuddet ramte et køleskab i naerheden, men den 40-årige fik hagl i ansigtet og faldt selv til gulvet.

Mens han lå der, kom den 46-årige hen til ham og affyrede et nyt skud på kort afstand. Det ramte ham i lysken. Eksmanden forsøgte at slå den nye kaereste ihjel, har Retten i Holstebro mandag afgjort. Det oplyser Østjylland­s Politi i en pressemedd­elelse.

Selv om den 40-årige netop var blevet skudt, lykkedes det ham at flygte ud af huset til gårdsplads­en. Her blev der igen affyret skud mod ham, men de ramte ikke. Han blev dog ramt af flere slag i hovedet og på kroppen med gevaeret.

Den 40-årige overlevede, men han har mistet synet på det ene øje samt fået varige men i det ene ben, oplyser politiet.

Den 46-årige eksmand naegtede i retten, at han havde skudt mod sin ekskones nye kaereste for at slå ham ihjel. Det mente retten dog. Den kendte ham skyldig i både drabsforsø­g, grov vold og trusler samt for at have vaeret i besiddelse af skydevåben under saerligt skaerpende omstaendig­heder.

Brian Bill Lundkvist Christense­n erkendte, at han havde vaeret i besiddelse af et våben, og han indrømmede også til dels, at han havde udøvet vold med det.

Han ankede på stedet dommen til landsrette­n, oplyser politiet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark