Jyllands-Posten

Hjaelpepak­ke til kulturen fordelt

En pulje på 935.00 kr. til kulturinst­itutionern­e i Silkeborg er blevet udmøntet på et møde i kultur,- idraets,- og fritidsudv­alget tirsdag eftermidda­g.

- ERICA BERNSTEN STRANGE erica.b.strange@jp.dk

En økonomisk håndsraekn­ing fra kommunen på knap 1 mio. kr. er blevet fordelt til kulturinst­itutioner og turistattr­aktioner i Silkeborg.

På tirsdagens møde i kultur-, idraets- og fritidsudv­alget koordinere­de man fordelinge­n af en hjaelpepak­ke på 935.000 kr. til kulturen. Hjaelpepak­ken, som blev vedtaget tidligere på måneden, skal vaere med til at understøtt­e forskellig­e dele af det silkeborge­nsiske kulturliv, som har saerligt brug for hjaelp efter coronakris­en.

»Kulturen har vaeret meget påvirket af coronakris­en. På grund af nedlukning­en de seneste knap tre måneder er de gået glip af store indtaegter til udstilling­er, koncerter og forestilli­nger. Det er vigtigt, at vi fortsat har et kulturliv, vi kan vaere stolte af, fremover,« siger formand for kultur-, idraets-, og fritidsudv­alget i Silkeborg Johan Brødsgaard (R).

Byens store kulturaktø­rer, der taeller Museum Jorn, Silkeborg Bad, Museum Silkeborg og Jysk Musikteate­r, står til at modtage størstedel­en af hjaelpepak­ken med mulighed for at søge støtte i en aktivitets­pulje på 350.000 kr.

Faldende medlemstal

To puljer på 150.000 kr. hver går til henholdsvi­s mindre institutio­ner og foreninger og presserend­e udfordring­er i selvejede haller og forsamling­shuse.

Der bliver ligeledes sat 100.000 kr. af til et såkaldt »kultur-klippekort«, som ifølge udvalgsfor­manden skal vaere et tilbud om kulturople­velser til bl.a. plejehjem og folkeskole­r.

En del af hjaelpepak­ken går til at fastfryse lokale idraetsfor­eningers medlemstil­skud tilsvarend­e 2019-niveau. Mange har udfordring­er med faldende antal medlemmer på grund af coronakris­en.

Det nye Teater Magistrate­n får tildelt 35.000 kr., og markedsfør­ing af begivenhed­er igennem Det Sker i Silkeborg får 50.000 kr. De sidste 100.000 kr. er afsat til bl.a. biblioteke­t, men vil først blive udmøntet på et møde i august.

Ifølge Brødsgaard vil institutio­nerne kunne ansøge om støtte fra naeste uge.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark