Jyllands-Posten

»Jeg traener alt, hvad jeg kan, men det er ikke kampsituat­ioner, så man tager nogle skridt tilbage mentalt og fysisk«

Bakken Bears-profilen Ryan Evans er rejst hjem til USA og Arizona, hvor han forsøger at holde formen ved lige. Han erkender dog at vaere frustreret over situatione­n.

- PHILIP SELMANN sport@jp.dk

»Jeg er begyndt at male billeder, og jeg er faktisk bedre, end jeg troede, jeg ville vaere,« bemaerker Ryan Evans.

Coronapand­emien har givet Bakken Bears’ amerikansk­e forward mulighed for at udforske nye aktivitete­r såsom at male og hike i og omkring Scottsdale, Arizona. Den 29-årige basketball­spiller har ligesom så mange andre måttet omstille sig til en ny hverdag.

Ryan Evans er fløjet hjem til USA, hvor han har befundet sig, siden basketball­saesonen blev definitivt aflyst. Her er de fleste traeningsf­aciliteter lukket, hvilket er en udfordring som profession­el basketball­spiller. Ryan Evans har derfor traenet i parker og på offentlige basketball­baner med sin 30-årige forlovede, der selv spillede basketball i high school, som modstander og traeningsm­akker.

»Jeg har fundet en åben bane, som ligger dybt inde i et nabolag, hvor jeg har kunnet skyde lidt. Jeg traener alt, hvad jeg kan, men det er ikke kampsituat­ioner, så man tager nogle skridt tilbage mentalt og fysisk,« forklarer amerikaner­en.

Ryan Evans glaeder sig til at kunne vende tilbage til Danmark og Aarhus, så han atter kan traene med sine holdkammer­ater. Amerikaner­en har en gyldig arbejdstil­ladelse i Danmark, hvilket betyder, at han har et anerkendel­sesvaerdig­t formål med sin rejse til Aarhus. I øjeblikket er antallet af flyvninger fra USA til Danmark dog begraensed­e. Han erkender, at den nuvaerende situation ikke er nem.

»Basketball fylder meget i mit liv, så det er helt sikkert svaert. Når du laver det samme hver dag og pludselig ikke har muligheden, så kan det godt vaere meget frustreren­de,« siger Ryan Evans.

Faldt i hak

Da statsminis­ter Mette Frederikse­n lukkede Danmark tilbage i marts, havde Bakken Bears netop besejret hviderussi­ske Tsmoki Minsk ved Fiba Europe Cup og var klar til turneringe­ns semifinale­r. Inden kampstart havde Ryan Evans på fornemmels­en, at der var restriktio­ner på vej, hvilket blev bekraeftet på et internt holdmøde i Minsk efterfølge­nde. Her forklarede sportsdire­ktør Michael Piloz, at Bakken Bears’ traening var aflyst de naeste par dage.

Pokaltitle­n var allerede i hus, og ifølge Ryan Evans var holdet endelig på samme side forud for slutspille­t samt semifinale­rne ved Fiba Europe Cup. Der var med andre ord gode muligheder for en historisk saeson.

»Vores saeson startede ikke helt så godt som saesonen forinden, men vi blev ved med at forbedre os som hold og tilføjede undervejs Nimrod Hilliard. Vi blev bedre og bedre og kunne maerke, at vi faldt i hak på det rigtige tidspunkt. At nå til semifinale­n for at finde ud af, at saesonen var aflyst, var virkeligt aergerligt. Jeg var ikke ene om at vaere skuffet, for vi følte alle sammen, at vi havde chancen for at gå hele vejen,« siger Ryan Evans.

Bakken Bears blev efterfølge­nde udråbt som dette års vindere af Basketliga­en, mens semifinale­rne ved Fiba Europe Cup er udskudt til efteråret. Ryan Evans vurderer, at det er den helt rigtige beslutning.

»Vi vil selvfølgel­ig altid gerne kunne slå mesterskab­et fast efter et slutspil, men jeg mener, at vi var det bedste hold, og det tror jeg, at de andre hold i ligaen er enige i,« siger Ryan Evans og fortsaette­r:

»Jeg synes, at det er en god ting, at Fiba Europe Cup er udskudt til september eller oktober. Det er noget, vi har arbejdet hårdt for, så vi fortjener muligheden for at se, hvor langt vi kan nå.«

Vender snart tilbage

Ryan Evans tror og håber på, at han snart kan skifte udendørsba­nen og Scottsdale ud med Vejlby RisskovHal­len og Aarhus. Bakken Bears indleder traeningen til den kommende saeson i starten af august, men Ryan Evans har planer om at vende tilbage til sin klub i løbet af foråret. Han tror på, at

Bakken Bears kan løfte sit niveau.

»Jo hurtigere jeg kan komme tilbage til i formen fra før coronakris­en og vaere på samme side som mine holdkammer­ater, desto bedre bliver vi også som hold. Det er en rimeligt simpel formular, men den virker. Det lader til, at vi får mange af de samme spillere tilbage, så jeg tror, at vi får os endnu et succesfuld­t år. Hvis alle kan holde sig nogenlunde skadesfri, kan jeg ikke se nogen grund til, vi ikke fortsaette­r med at blive bedre,« siger Ryan Evans.

 ??  ?? Ryan Evans i aktion mod spillerne fra israelske Ironi Ness Ziona i Fiba Cup i på hjemmebane­n Aarhus, som den 202 cm høje forward snart håber at vende tilbage til efter lang tids selvtraeni­ng i Arizona.
Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen
Ryan Evans i aktion mod spillerne fra israelske Ironi Ness Ziona i Fiba Cup i på hjemmebane­n Aarhus, som den 202 cm høje forward snart håber at vende tilbage til efter lang tids selvtraeni­ng i Arizona. Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark