Jyllands-Posten

Er du frisk på noget agil transforma­tion? Eller et andet job, ingen aner, hvad er?

- DAVID HOLT OLSEN museumsins­pektør på Danmarks Industrimu­seum

Så er vi der igen. Det er efterhånde­n jaevnligt tilbageven­dende, at der cirkulerer jobopslag på de sociale medier fyldt med bullshit. For et par år siden var der det, for bullshit-connaisseu­rer som undertegne­de, legendaris­ke jobopslag, hvor DSB søgte en innovation­srebel. I sidste uge var det Udviklings- og Forenkling­sstyrelsen(!), der søgte en agil coach til agil transforma­tion:

»Er du Release Train Engineer, Agil Coach eller erfaren scrum master, og vil du bidrage til at løfte den agile modenhed, fremme agile metoder, praktikker og mindset i Udviklings- og Forenkling­sstyrelsen?«

Jeg indrømmer blankt, at jeg ikke aner, hvad der står i ovennaevnt­e. Andet end at det lyder utroligt avanceret. Som noget, der, hvis man spørger kritisk ind til det, kun vil afsløre ens egen enfoldighe­d og begraensed­e horisont. Der er givetvis en vis imponatore­ffekt i at formulere sig på den måde. Ledelsen i andre styrelser kan lade sig imponere over, hvor progressiv­t man griber arbejdet an: Hvorfor har vi ikke en Release Train Engineer hos os?

Nye jobmulighe­der åbner sig for de visionaere ledere, der taenker ud af boksen og ansaetter innovation­srebeller og Release Train Engineers i stedet for kedelige forvaltnin­gstyper i lyseblå skjorter med jordfarved­e pullovers over.

Det eneste, der i virkelighe­den taler mod at lave den slags stillinger, er den folkelige forargelse, der kan møde en, når opslaget går sin gang på de sociale medier, hvor afsenderne haenges ud, og der bøvsosu’erne ses »bullshitbi­ngo« nede fra de bagerste raekker.

Og her er vi måske ved sagens kerne. For hvorfor opstår bullshit? Det gør det, fordi der er efterspørg­sel på det. Alle politikere vil naturligvi­s benaegte: De kaemper skam mod alle typer bullshit og alle typer unødig bureaukrat­i. Men de har også maerkesage­r. Politik, der skal gennemføre­s. En offentlig sektor, der skal køre laengere på literen. En klimadagso­rden, der skal løftes. Nogle Verdensmål, man gerne vil understøtt­e. Alle mulige udmaerkede dagsordner, der stilles som krav nedad i systemet; kunne sygehusene og universite­terne ikke også lige understøtt­e FN’s Verdensmål?

Kunne kulturinst­itutionern­e ikke dokumenter­e deres relevans i forhold til baeredygti­ghed? Kunne ikke køre laengere på literen ved at taenke mere agilt?

Dagsordner­ne vandrer fra ministerie­r til styrelser til kommuner til institutio­ner til inspiratio­nseftermid­dage facilitete­ret af højenergis­ke konsulente­r om agil taenkning i fremtidens hjemmeplej­e i Aars for nogle sosu-assistente­r. Der givetvis sidder og undrer sig over, hvorfor de skal bruge arbejdstid på at lytte til den slags i stedet for at passe plejehjems­beboere. De sidder der naturligvi­s, fordi der politisk kraeves handling. Systemet svarer igen med Release Train Engineers og innovation­srebeller. Det er diffust, hvad stillinger­ne daekker over, men det matcher de diffuse, ofte modsatrett­ede krav oppefra.

Hvad er alternativ­et? Enorme maengder bullshit produceres, når institutio­ner skal opfylde andre formål end deres primaere formål. Der er behov for et paradigmes­kifte, der markerer, at de forskellig­e sektorer har deres egne liberale formål at arbejde efter. Inden for en økonomisk ramme defineret oppefra, så det ikke løber løbsk.

Måtte regeringen­s arbejde med en tillidsref­orm genoptages efter coronakris­en. Ellers må vi acceptere, at der kommer flere innovation­srebeller, Release Train Engineers og andre fluffy stillingso­pslag.

Hvorfor opstår bullshit? Det gør det, fordi der er efterspørg­sel på det.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark