Jyllands-Posten

Fire jyske klubber blaeser til angreb

Grundspill­et i Superligae­n når sit klimaks med to hektiske runder, men det er kun få klubber, som er nødt til at satse alt.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Kan man forestille sig hobrotraen­er Peter Sørensen stille sig op, tage trompeten frem og blaese til angreb? Kent Nielsen i Silkeborg eller Lars Olsen i Esbjerg? Nok ikke bogstaveli­gt. Men de tre jyske klubber i bunden samt Randers FC, som indaedt jagter en plads blandt de seks bedste, er de superligak­lubber, som er nødt til at gå efter sejre i de to sidste runder af Superligae­n.

Vi tager toppen først; Randers FC er inden torsdagens udsatte kamp mod AGF i Aarhus tre point efter AaB, der har sneget sig op over linjen og er blandt de seks, der går i mesterskab­sspillet. Randers FC har ikke tabt til AGF i de seneste 11 kampe, og hvis den stime fortsaette­r, lever håbet i den grad for

Thomas Thomasberg­s hold. Der skal formentlig seks point til i klubbens tre sidste kampe. Den sidste er på udebane mod FC København, mens Randers FC ud over AGF også skal op mod Hobro.

Randers vil frem

Ergo vil man ikke se ret meget defensivt fedtspil i Ceres Park fra Randers FC’s side torsdag aften, og det kan blive et kontrastae­rkt AGFholds chance for at rette en anelse op på en statistisk, der piner klubben. For AGF er det ikke alt eller intet, da aarhusiane­rne får yderligere to chancer for at sikre sig de nødvendige tre point. Først mod OB, siden mod AaB i Aalborg.

Mellem AGF på tredjeplad­sen og Randers FC på syvendepla­dsen ligger Brøndby, FC Nordsjaell­and og altså AaB, der alle kan snige sig videre uden at skulle have maksimalt pointudbyt­te i de to resterende runder af grundspill­et.

I bunden af ligaen er der mere på højkant, og det kan sagtens gå hen at blive en forholdsvi­s spaendende søndag, når Esbjerg på egen bane tager imod AaB. Dagen før er Silkeborg vaerter for FC Nordsjaell­and i ”El Plástico”, de to klubber med kunstgraes i ligaen i deres interne duel. En sejr til Silkeborg vil i den grad presse Esbjerg og ligeledes Hobro, som skal et smut til topseksjag­tende Randers FC.

Fra 14 til 12 klubber

De tre nederste klubber er distancere­t fra midterfelt­et, og for dem drejer det sig i første omgang om at undgå sidsteplad­sen. Superligae­n reduceres ubarmhjert­igt fra 14 til 12 klubber efter denne saeson, to hold skal direkte ud, og allerede efter grundspill­et kan Silkeborg vaere nede.

For så havner Silkeborg i en pulje med tre hold, som alle har et solidt forspring ned til fjerdeplad­sen, mens de to øvrige – nummer 12 og 13 – i deres nedrykning­spulje skal slås om at undgå den fjerdeplad­s, der betyder direkte nedrykning til 1. division. Der er stadig et stykke vej til redning. Men den er mulig.

En klub som Sønderjysk­e skal også i en vis grad frem over isen, da et par sejre kan rykke dem frem i selskabet og give OB eller AC Horsens tjansen som den klub, der skal ud i en direkte duel om nedrykning. For de to treere i nedrykning­sgrupperne skal til sidst afgøre, hvem der skal rykke ned.

Lige nu ser det ud til, at pulje 1 kommer til at bestå af

OB (30 point), AC Horsens (28 point), Sønderjysk­e (26 point) og Silkeborg (15 point), mens pulje 2 kan blive Randers FC (34 point), Lyngby (31 point), Hobro (19 point) og Esbjerg (17 point).

Ud over praerien

I de to puljer skal der spilles seks runder, så teoretisk er det ikke umuligt for nummer fire i pulje 1 at slippe for direkte nedrykning. Men det kraever taet på fuldt hus i de seks kampe af et bundhold, der ikke tidligere på saesonen har kunnet vinde ret mange kampe.

Inden de sidste to runder har Hobro vundet to af 24 kampe, Esbjerg har fire sejre, mens Silkeborg har snuppet tre (to af dem mod AGF, i øvrigt).

Spørgsmåle­t er, om to måneders kamppause har udvirket små mirakler hos de traengte klubber, som er nødt til at sende kavaleriet afsted og komme ud over praerien.

 ??  ?? Emil Riis scorede et af målene, da Randers FC vandt 2-1 over Vendsyssel i en testkamp forleden. Foto: Anne Myrup Pedersen
Emil Riis scorede et af målene, da Randers FC vandt 2-1 over Vendsyssel i en testkamp forleden. Foto: Anne Myrup Pedersen
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark