Jyllands-Posten

Aarsleff går stort set fri af coronakris­e for nu

Danmarks største entreprenø­r, Aarsleff, slipper indtil videre gennem coronakris­en uden de store skrammer. Men enkelte dele af koncernen er påvirket, og nogle projekter i pipelinen er stoppet.

- CAMILLA BERGSAGEL camilla.b.nielsen@finans.dk

Hotelproje­kter er sat på hold, og enkelte dele af forretning­en er ramt af dyk i aktivitets­niveauet, men er overordnet set begraenset ramt af coronakris­en. Sådan lyder meldingen fra entreprenø­rkoncernen Aarsleff i et nyt halvårsreg­nskab.

Aarsleff fastholder sine forventnin­ger til det skaeve regnskabså­r 2019/20 og melder altså om, at koncernen som helhed ikke er voldsomt ramt af coronakris­en. Forventnin­gen er at komme ud af regnskabså­ret med en omsaetning, der er ca. 1 pct. højere en sidste års omsaetning på 13,5 mia. kr. og lande et driftsresu­ltat på 560 mio. kr.

Dog er forventnin­gerne før indregning­en af en nedskrivni­ng på goodwill i dattersels­kabet Hansson & Knudsen på 72 mio. kr., som Aarsleff har foretaget i kvartalet. Det gør, at Aarsleff nu forventer et driftsresu­ltat på 488 mio. kr., når selskabet i december offentligg­ør årsregnska­b.

Overskudsg­raden faldt

Nedskrivni­ngen har vaeret med til at påvirke kvartalets overskudsg­rad i negativ retning. Den er faldet til 1,7 pct. i det nye kvartalsre­gnskab mod 3,8 pct. året før. Nedskrivni­ngen skyldes aendrede forventnin­ger til den fremtidige indtjening, og i det regnestykk­e er også coronakris­ens forventede påvirkning på laengere sigt indregnet.

Selv om Aarsleff i høj grad går fri af coronakris­en, kan entreprenø­rkoncernen godt maerke krisen i dele af forretning­en. Aarsleff oplyser, at to hotelproje­kter, som selskabet var involveret i udviklinge­n af, er blevet standset pga. coronakris­en.

»Det er på nuvaerende tidspunkt usikkert, om det er midlertidi­gt eller permanent,« skriver Aarsleff i regnskabet.

Derudover kan enkelte af Aarsleffs forretning­sområ

der, bl.a. Rørteknik, som har aktivitete­r inden for bolig- og industrise­gmentet, maerke coronakris­en.

Fordel og ulempe

Effekter af coronaudbr­uddet kan både blive en fordel og en ulempe for Aarsleff. Det må forventes, at byggerirel­aterede aktivitete­r bliver påvirket negativt, konstatere­r Aarsleff. Men omvendt kan coronakris­en også kaste flere ordrer af sig til Aarsleff. Større infrastruk­turprojekt­er bliver igangsat, og Femern-forbindels­en, som Aarsleff er involveret i, er blevet fremrykket.

Derudover kan det gavne Aarsleff, at kommunerne har fået ophaevet deres anlaegslof­t, så de kan saette flere bygge- og anlaegspro­jekter i gang.

Sammen med konkurrent­en MT Højgaard adskiller Aarsleff sig fra størstedel­en af de store børsnotere­de selskaber ved ikke at have suspendere­t sine forventnin­ger til det kommende årsregnska­b. Andre aktører i byggesekto­ren som byggemater­ialeproduc­enterne Rockwool og H+H mener, at fremtiden er blevet så usikker, at de ikke tør spå om 2020.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark