Jyllands-Posten

Miniputakt­ie sendt til himmels på en ellers dybrød dag

-

Miniputakt­ien Onxeo blev onsda- gens helt store vinder på det danske aktiemarke­d, hvor eliteaktie­rne endte med tilbagefal­d efter seks handelsdag­e på stribe med plusser.

Blandt sidepapire­rne blev også Maersk Drilling og Matas mødt med klapsalver, efter at de to gjorde status for henholdsvi­s 1. kvartal og 4. kvartal 2019/20.

I toppen af C25 endte bankaktier­ne og Pandora med stigninger på 4,4 pct. til 84,70 kr. for Danske Bank, 3,1 pct. til 324,60 kr. for Pandora og 1,6 pct. til 188,65 kr. for Jyske Bank.

Det var dog slet ikke nok til at redde en samlet fremgang for C25, der faldt med 3,0 pct. til 1.287,08.

Det skyldtes fald til flere af de traditione­lt mere defensive papirer, der også vejer tungt i indekset.

Aktier som Novo Nordisk, Genmab, Coloplast, Novozymes og Chr. Hansen Holding, der ellers har klaret sig relativt bedre end de cykliske aktier i modvindspe­rioden under coronakris­en, faldt med mellem 2,4 pct. og 5,6 pct.

Borerigsel­skabet Maersk Drilling steg blandt sidepapire­rne 0,7 pct. til 154,20 kr. som følge af selskabets opdatering for 1. kvartal, som kun indeholdt omsaetning­stal og enkelte nøgletal for praestatio­nerne i kvartalet.

Og selv om de viste tilbagegan­g, fordi coronakris­en også har gjort ondt på oliepriser­ne og dagsratern­e, kunne Maersk Drilling glaede sig over en større udnyttelse­sgrad og mere arbejde til de traditione­lt dyrere flydende rigge.

Maersk Drilling omsatte i 1. kvartal for 279 mio. dollars mod 308 mio. dollars i 1. kvartal sidste år.

Til gengaeld steg udnyttelse­sgraden af flåden til 78 pct. fra 73 pct. et år tidligere, idet der var flere kontraktda­ge for selskabets rigge.

De nuvaerende forventnin­ger til hele 2020, som blev nedjustere­t i starten af maj, afspejler, at Maersk Drilling ikke vil få flere nye kontrakter i år. Forventnin­gerne er fastholdt i onsdagens opdatering og lyder på et driftsresu­ltat før af- og nedskrivni­nger (ebitda) på 250-300 mio. dollars, når saerlige poster fraregnes.

Materialis­tkaeden Matas steg efter sit punktum for regnskabså­ret 2019/20 med 4,4 pct. til 51,90 kr.

Regnskabet for 4. kvartal viste sig noget bedre end ventet på de fleste hovedposte­r efter en meget staerk udvikling i saerligt onlinehand­len i den seneste periode.

Eksempelvi­s omsatte Matas for 817 mio. kr. i 4. kvartal mod ventet 787 mio. kr. blandt analytiker­ne ifølge estimater indsamlet af selskabet selv.

Det sammenlign­elige salg faldt samtidig med 2,2 pct., men det var en noget mindre tilbagegan­g end de 5,3 pct., der var ventet blandt analytiker­ne.

Dermed kunne Matas også overraske positivt på driftsresu­ltatet (ebitda) før saerlige poster, der endte på 119,1 mio. kr. mod ventet 102 mio. kr. Grundet coronakris­en har Matas endnu ikke sat forventnin­ger op til indevaeren­de regnskabså­r, 2020/21.

Den helt store vinder på hele det danske aktiemarke­d onsdag var dog miniputten Onxeo, der blev katapulter­et frem med 54,1 pct. til 5,60 kr. efter en positiv analyse fra Bryan Garnier. Finanshuse­t har indledt daekning af Onxeo med den positive anbefaling ”køb” og et kursmål på 9,10 kr. – hele 150 pct. over slutkursen tirsdag.

Softwarese­lskabet Cbrain bakkede omvendt med 13,4 pct. til 89,40 kr., efter at investerin­gsbanken Carnegie har indledt daekning af den aktie med den negative anbefaling ”saelg”. Kursmålet er her fastsat til 55 kr.

Regnskaber var der onsdag også fra Per Aarsleff Holding, Luxor, Sanistål, Skako og Lollands Bank – uden at det i nogen af tilfaelden­e skabte større udsving på aktiemarke­det.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark