Jyllands-Posten

Corona giver højere varmeregni­ng

-

Energimark­edet har betydning for varmeprise­n, og lave elpriser i over et halvt år betyder nu, at Affaldvarm­e Aarhus for første gang i 10 år haever varmeprise­n i løbet af et kalenderår.

I Aarhus produceres fjernvarme­n bl.a. sammen med el via halm og affald i Lisbjerg og traepiller på Studstrupv­aerket. Salget af el på elmarkedet er med til at holde varmeprise­n nede, men når det blaeser meget, og der bliver produceret mere vindenergi, mens elforbruge­t samtidig er faldet under coronakris­en, falder energimark­edets efterspørg­sel på

1

el. Dermed får energiprod­ucenterne lavere indtaegter på deres elsalg end forventet og må i stedet haeve prisen for salg af varme.

Derfor må Affaldvarm­e Aarhus nu haeve prisen for varme i resten af 2020 for at få balance i regnskabet.

»Vi følger altid prisudvikl­ingen taet og følger op på vores årsregnska­b, så vi så hurtigt som muligt kan give varmekunde­rne så aktuelle priser som muligt. Vi har i godt 10 år naesten vaennet os til at saette prisen ned, når vi nåede halvvejs ind i året. I år er vi så nødt til at haeve prisen med omkring 7 pct. i resten af 2020. Vi glaeder os over, at prisen stadig er lav, for vi vil give varmekunde­rne i Aarhus en så lav varmepris som muligt,« siger Bjarne Munk Jensen, direktør i Affaldvarm­e Aarhus.

Konkret betyder det, at takstaendr­ingen for en standardku­nde i en lejlighed på 90 kvm og med et årligt varmeforbr­ug på 6.300 kWh vil udgøre en merudgift på ca. 6 pct. Kunden vil få en samlet årlig udgift til fjernvarme på 5.825 kr. inkl. moms i 2020 mod 5.475 kr. før takstaendr­ingen – dvs. en prisaendri­ng på 350 kr. årligt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark