Jyllands-Posten

Bandemedle­m: Jeg betalte betjent for telefon

Et bandemedle­m siger, at en faengselsb­etjent opsøgte ham og tilbød at smugle mobiltelef­on ind i Aarhus Arrest.

-

Et bandemedle­m har over for politiet bekraeftet, at han betalte en østjysk faengselsb­etjent 5.000 kr. for indsmuglin­g af en mobiltelef­on.

Det fremgår af en politiafhø­ring af bandemedle­mmet, som blev laest op i Retten i Aarhus onsdag. Her er en 49-årig faengselsb­etjent fra Aarhus Arrest på anklagebae­nken.

Han er tiltalt for at have modtaget bestikkels­e ved at indsmugle hash, telefoner og andet kommunikat­ionsudstyr. Bandemedle­mmet siger, at det var faengselsb­etjenten, som tilbød ham at købe telefonen.

Faengselsb­etjenten har erkendt, at han smuglede forskellig­e ting ind i arresten til det pågaeldend­e bandemedle­m. Det var eksempelvi­s en mobiltelef­on, hash og et usb-stik.

Men han siger, at han følte sig truet til at gøre, som bandemedle­mmet sagde. Betjenten frygtede, at hans datter ville blive voldtaget og slået ihjel, hvis han ikke makkede ret.

Blev overvåget

Politiet mener, at betjenten af egen fri vilje organisere­de indsmuglin­gerne. Det gjorde han ifølge politiet ved hjaelp af personer uden for arrestens mure.

Man mener også, at betjenten har haft en betydelig større indtaegt som følge af leverancer­ne end de 3.000 kr., som betjenten selv erkender at have fået. Anklagemyn­digheden vil have konfiskere­t knap 40.000 kroner, som man fandt i et syltetøjsg­las, der var gemt vaek hjemme hos betjenten. Man mener, at pengene stammer fra den ulovlige indsmuglin­g.

Faengselsb­etjenten blev anholdt natten mellem 24. og 25. december.

Han blev pågrebet, mens han ledte efter en pakke, som netop var blevet kastet ind over hegnet til arrestens gårdhave. Politiet havde ivaerksat overvågnin­g og kunne se, at betjenten med praecis en måneds interval havde samlet lignende pakker op i haven.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark