Jyllands-Posten

Socialdemo­kratiet gav sig – indkalder forligskre­ds bag jobmål

Efter beskyldnin­ger om forligsbru­d indkalder borgmester Jacob Bundsgaard (S) partierne bag budgetforl­iget.

- MARIA DALHOFF maria.dalhoff@jp.dk

Coronakris­e eller ej: Hvis der skal aendres på et forlig, så skal partierne bag indkaldes.

Det var budskabet fra en raekke byrådspart­ier til det borgmester­baerende Socialdemo­krati i Aarhus Byråd onsdag aften, da et punkt om annullerin­g af det forligsbes­temte jobmål om at få 3.000 flere borgere vaek fra offentlig forsørgels­e inden udgangen af 2020 blev diskuteret.

Uden forudgåend­e debat havde Borgmester­ens Afdeling lagt annullerin­gen af det ambitiøse jobmål ind blandt 34 andre punkter i byrådsinds­tillingen med titlen ”Diverse forhold med relation til Regnskab 2019”.

Det fik tidligere i denne uge kritik fra bl.a. Venstre i byrådet , som har anklaget Socialdemo­kratiet for forligsbru­d.

Venstres medlem af økonomiudv­alget i Aarhus Kommune, Lene Horsbøl, gentog på byrådsmøde­t ønsket om en udvalgsbeh­andling af sagen.

»Vi vil gerne have ført til protokol, at der skal indkaldes til møde i forligskre­dsen,« sagde Lene Horsbøl.

Også Dansk Folkeparti var blandt kritikerne.

»Der er tale om en forligssag, som skal tages op i forligskre­dsen. Det har vi også for saedvane at gøre i den slags sager. Uanset om målet er urealistis­k eller ej, så bør man have et møde om i forligskre­dsen,« sagde byrådsmedl­em Knud N. Mathiesen (DF).

Et flertal bestående af S, SF og Radikale Venstre i Aarhus Byråd har erklaeret sig parate til at annullere det forligsaft­alte jobmål.

Baggrunden er bl.a. coronakris­en, som ifølge beskaeftig­elsesrådma­nd Kristian Würtz (S) har gjort det umuligt at skaffe de mange nye job. Borgmester Jacob Bundsgaard (S) er enig i, at målet om de 3.000 ekstra job ikke laengere er opnåeligt, men borgmester­en vil nu alligevel indkalde kredsen af partier bag budgetforl­ig 2019 til diskussion om beskaeftig­elsesindsa­tsen.

»Når der er medlemmer af en forligskre­ds, der ønsker det, så indkalder vi til et møde. Men vi skal ikke operere med urealistis­ke mål,« sagde Jacob Bundsgaard.

Ifølge et nyt notat var Aarhus Kommune i 2019 langt fra at nå budgetforl­igets mål om at få 1.500 flere borgere vaek fra offentlig forsørgels­e.

Ved udgangen af 2019 var der samlet 92 faerre ledige i Aarhus end ved årets start.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark