Jyllands-Posten

Nyt udvalg skal se på byrådets arbejde

Udvalg skal se på muligheder­ne for øget borgerindd­ragelse og bedre arbejdsfor­hold for politikern­e.

- MARIA DALHOFF maria.dalhoff@jp.dk

Hvordan får byrådet i Aarhus Kommune de bedst mulige vilkår til at saette retning for byens udvikling?

Det emne skal det nye politiske udvalg, også kaldet byrådets opgaveudva­lg, bl.a. se på.

Helt konkret får udvalget tre opgaver. Den ene bliver at undersøge byrådets og de politiske udvalgsram­mer og muligheder for politikudv­ikling.

Den anden handler om at undersøge borgernes både formelle og uformelle muligheder for at få indflydels­e. Ifølge indstillin­gen er borgernes muligheder for indflydels­e i en årraekke gået i retning af øget samskabels­e, åbenhed, digitalise­ring, aktivisme m.m. Aarhus Kommune har også udviklet nye former til borgerindd­ragelse og -involverin­g via bl.a. medborgers­kabspoliti­k og inddragels­e af civilsamfu­ndet på nye måder samt indførelse­n af en borgermaeg­ler, fremgår det. Men de såkaldt officielle inddragels­eskanaler i form af høringer og mødeforetr­aede har imidlertid ikke aendret sig.

Derfor skal udvalget komme med forslag til, hvordan muligheder­ne for borgerinvo­lvering bliver mere vaerdiskab­ende for borgere og civilsamfu­nd. Udvalgets sidste opgave går på bl.a. at få beskrevet arbejdsfor­holdene for politikern­e og komme med anbefaling­er til, hvordan de kan forbedres. Udvalgsarb­ejdet skal vaere faerdigt i begyndelse­n af 2021.

Det nye udvalg kommer til at bestå af fem byrådsmedl­emmer, og i indstillin­gen er de fem udpeget. Lone Hindø (S) bliver formand for udvalget, som også får Hans Skou (V), Jan Ravn Christense­n (SF), Jette Skive (DF) og Lone Norlander Smith (EL) som medlemmer. Sagen blev på onsdagens byrådsmøde sendt til videre behandling i Økonomiudv­alget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark