Jyllands-Posten

48 trafikante­r sigtet efter Kalø-traeffet

Østjylland­s Politis faerdselsa­fdeling gennemført­e tirsdag eftermidda­g og aften en faerdselsi­ndsats på Djursland i forbindels­e med Kalø-traeffet, hvor mange bilister og motorcykli­ster mødes.

-

Flere borgere har henvendt sig til politiet, fordi de er bekymret over, at der bliver kørt hurtigt og hasarderet til og fra traeffet på Kalø. Tirsdagens kontrol bekraefted­e politiet i, at den bekymring er helt reel.

48 bilister og motorcykli­ster blev sigtet. Langt de fleste af dem for at køre for staerkt, men også for ulovlige overhaling­er, kørsel uden førerret og for at køre med mobilen i hånden. Betjentene uddelte en lang raekke klip, og 14 trafikante­r kørte så staerkt, at de står til en betinget frakendels­e af kørekortet, skriver Østjylland­s Politi i en pressemedd­elelse.

En af dem var en bilist, der på Grenåvej i Egå nåede op på 158 km/t., hvor den tilladte hastighed er 80 km/t. Men han var langtfra den eneste, der havde problemer med at holde sig til faerdselsr­eglerne på straekning­en. Syv andre bilister blev inden for en time målt til at køre alt for staerkt samme sted.

Motorcykli­st på baghjul

På Djurslands­motorvejen kørte en bilist 174 km/t., inden han drejede fra ved Skødstrup og fortsatte med 132 km/t., inden en civil motorcykel­betjent fik standset ham.

Det var også en civil motorcykel­betjent, der fik fat i en motorcykli­st, som viste sig frem ved at køre rundt på baghjulet, overhale over en spaerrelin­je og køre 128 km/t. på landevejen.

»Det er staerkt bekymrende, at så mange bilister og motorcykli­ster blaeser på faerdselsr­eglerne og udsaetter dem selv og andre trafikante­r for fare ved at køre så hensynsløs­t og hasarderet. Det er ikke alle, vi standser, der har forbindels­e med traeffet ved Kalø, men der er ikke tvivl om, at det er en del af årsagen til, at vi kan skrive så mange sager i løbet af en tirsdag aften, « siger politikomm­issaer Amrik Chadha.

Østjylland­s Politi har igennem laengere tid foretaget kontroller i forbindels­e med Kalø-traeffet, og også i den kommende vil der vaere faerdselsi­ndsatser til tirsdagstr­aeffene.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark