Jyllands-Posten

Som en traeningsk­amp – bare med tre point på spil

AGF møder Randers FC torsdag aften i den første superligak­amp efter nedlukning­en, hvor fokus ud over spillet også kommer til at vaere på de tilskuere, der ikke er på stadion.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Får en profession­el fodboldspi­ller problemer med at motivere sig selv, saette sig op til halvanden times indaedt kamp om tre point på et rungende tomt stadion, hvor det giver genlyd, hvis bare ens mave knurrer? Kan man finde det, de kalder spaendings­niveauet, når der ikke står tusindvis af tilskuere og skriger en frem?

Sebastian Hausner, forsvarssp­iller i AGF, er ikke i tvivl.

»Jeg har spillet en del kampe på reservehol­det, og der er altså ikke mange tilskuere. Så jeg har prøvet det før,« griner han.

Da AGF senest var i kamp i begyndelse­n af marts, spillede Sebastian Hausner fra første fløjt ved siden af anfører Niklas Backman. Som oftest har Sebastian Hausner (20 år, 18 kampe for AGF) siddet på baenken som gardering for Frederik Tingager og svenskeren på baenken.

Mod Silkeborg erstattede han Frederik Tingager, som var skadet, mod Randers FC torsdag aften er han udset til at afløse Niklas Backman, da anføreren er i karantaene.

Ingen dikkedarer

»Vi prøvede at spille uden tilskuere mod Silkeborg, og det er bare noget helt andet. Stemningen betyder meget i fodbold. Det tager lidt af charmen af, når der ikke er fans. Det skal man kunne håndtere,« siger Sebastian Hausner.

Akkurat som han spiller på banen – uden de store dikkedarer, duellerne skal bare vindes – er hans tilgang til det at traede ind på en plaene uden nysgerrige øjne, haese struber og klappende haender.

»Min tilgang er, at man bare skal gøre sit arbejde, selv om stemningen ikke er den bedste. Jeg er vant til at peppe mig selv op. I ungdomsrae­kkerne spillede vi masser af kampe på sløje baner og i omgivelser, der ikke var så vilde. Jeg har altid skullet saette mig selv op til kamp. Det er ikke et problem,« vurderer han.

En af de mere erfarne AGFspiller­e, Jakob Ankersen, er spaendt på, hvordan oplevelsen bliver på Ceres Park.

»Det er ikke en almindelig kamp. Fodbold er lige så meget fans og stemning. Det får vi ikke med. Det bliver lidt traeningsk­ampfølelse­n, men bare om tre point. Det bliver spaendende at se, hvordan man får sat sig selv op, når tilhaenger­ne ikke er der til at hjaelpe,« siger han.

For tre måneder siden...

Jakob Ankersen var også med i kampen uden tilskuere i Silkeborg.

»Vi har lidt erfaring, og jeg tror, at nu har vi haft tid til at forberede os. Det kommer ikke pludseligt. Nu er det sådan, det er. Vi laerte, at man ikke bare kan gå ind halvt til noget. Det gør noget ved en, at man kan høre fansene. Man skal abstrahere fra, at de ikke er der. Og kun fokusere på det, man kan påvirke,« siger AGF-fløjen.

Der er passeret omtrent tre måneder fra seneste fodboldkam­p, når AGF og Randers FC torsdag aften lunter ind på Ceres Park og genoptager saesonen.

»Det har kraevet selvdiscip­lin. Jeg synes, vi har klaret det godt som gruppe. Vi har hjulpet og støttet hinanden i traeningen. Det er laenge siden, jeg har vaeret i så god form som nu. Alle har vaeret med til at bidrage. Vi havde samme indstillin­g til tingene, nemlig at vi skulle have noget ud af pausen,« forklarer Sebastian Hausner, som virkelig har skullet øve sig på at vaere tålmodig.

AGF’erne har blot haft en traeningsk­amp, tilmed en intern dyst, som forberedel­se på et par måneders hektisk afslutning.

»Jeg vil sige, at truppen ser staerk ud. Alle har budt ind. Man kan godt se, at der er blevet knoklet i pausen. Jeg synes,

Det er ikke en almindelig kamp. Fodbold er lige så meget fans og stemning. Det får vi ikke med. JAKOB ANKERSEN, AGF-SPILLER

at vi er godt rustet. Niveauet var højt i testkampen, og der har virkelig vaeret kamp om positioner­ne. Vi fik det ud af det, vi ønskede, og alle spillere fik minutter i benene,« bemaerker han.

Ankersen venter

Sebastian Hausners aftale med AGF løber til og med 2023, mens Jakob Ankersen indtil videre kun er ansat i AGF til og med sidste kamp i denne saeson.

»Jeg ved ikke endnu, hvor jeg står. Meget har vaeret lukket. Det har jeg det okay med. Jeg er ikke den eneste, der står i den situation. Jeg tager det egentlig stille og roligt og glaeder mig bare til at komme i gang. Det åbner nok lidt op, når de forskellig­e ligaer går i gang igen. Jeg skal bare holde mig klar og forhåbentl­ig spille så mange minutter som muligt,« siger Jakob Ankersen om fremtiden, der umiddelbar­t vurderet naeppe kommer til at foregå i AGF efter juli.

Men intet er sikkert. Det har de seneste måneder i den grad vist.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark