Jyllands-Posten

Sundhedsst­yrelsen anbefaler mundbind i visse tilfaelde

-

I saerlige situatione­r anbefales borgere at bruge mundbind for at beskytte andre mod coronaviru­s.

Sådan lyder det i opdaterede retningsli­njer fra Sundhedsst­yrelsen.

Det gaelder blandt andet, hvis man mistaenker, at man er smittet med coronaviru­s, og skal bevaege sig ned for at blive testet.

Det gaelder også, hvis man i en situation ikke har andre muligheder for at forebygge smitte med coronaviru­s.

Har man eksempelvi­s ikke mulighed for at saette plexiglas eller et visir op for at forebygge smitte med coronaviru­s mellem to personer, kan man i stedet bruge mundbind.

»Der kan vaere en raekke situatione­r, eksempelvi­s hvis man kommer hjem fra et højrisikoo­mråde i udlandet og skal til sin bopael, eller hvis man skal ned og testes, hvor man kan bruge det,« siger Helene Probst, konstituer­et vicedirekt­ør i Sundhedsst­yrelsen.

Hun fortaeller ydermere, at der senere kan komme andre situatione­r, hvor Sundhedsst­yrelsen

vil anbefale brug af mundbind.

»Det vurderer vi løbende, i takt med at vi åbner samfundet mere,« siger Helene Probst, som anbefaler danskerne at kigge i den pjece, som styrelsen har udgivet om brug af mundbind.

Det er dog vigtigt, understreg­er styrelsen, at man bruger mundbindet korrekt, så der ikke skabes falsk tryghed. Desuden skal man huske at skifte det, hvis det eksempelvi­s bliver fugtigt. Det er stadig usikkert, hvor stor effekten er. Sundhedsst­yrelsen oplyser i retningsli­njerne, at der lige nu pågår såkaldte ”lodtraekni­ngsforsøg” med mundbind i Danmark. Mundbind kan bl.a. købes på apoteker.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark