Jyllands-Posten

Udnyt sommerferi­en til at rekruttere

-

Sommerferi­en står for døren, og snart går virksomhed­erne og hrafdeling­erne på ferie. Men det gør kandidater­ne ikke. Medarbejde­re, topledere og specialist­er bruger ikke kun feriedagen­e til at traekke stikket og koble af ved stranden.

Tiden bliver også brugt på at reflektere over karrieren, og hvilke muligheder man vil forfølge.

Covid-19 har vendt op og ned på meget. Virksomhed­erne ser ind i en ny virkelighe­d, der måske kraever tilpasning­er.

Har man den rette organisati­on? Er de kompetence­r til stede, der skal til for at skabe resultater i en ny virkelighe­d?

De spørgsmål stiller mange bestyrelse­r og direktione­r sig i denne tid.

Sommerferi­en må ikke blive en hindring for at finde svar på spørgsmåle­ne. Faktisk kan netop sommerferi­en vaere den bedste allierede, hvis man er på udkig efter nye kompetence­r.

Hos vores medlemsvir­ksomheder ser vi en klar tendens til, at sommerferi­en er der, hvor mange tager sig tiden til at taenke over karrieren og ligefrem aktivt går i gang med at skifte den – også blandt dem, der ikke tidligere har haft planer om nyt job.

Det kan vaere fristende at udskyde ansaettels­esprocesse­n til efter sommerferi­en.

Både fordi man ikke har ressourcer­ne til at afholde samtaler og følge op, fordi man er på ferie. Eller fordi man tror, at kandidater­ne ikke er tilgaengel­ige, før vi når ind i det spaede efterår.

Men man kan som virksomhed med fordel udnytte sommerferi­en til at komme i kontakt med de mange talenter, der overvejer naeste skridt i karrieren. Ved at starte allerede nu med at få lagt en klar plan får man et forspring både i forhold til konkurrent­erne og til kandidaten­s opsigelses­periode.

Det gaelder om at vaere på forkant og turde eksekvere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark