Jyllands-Posten

Hvem rykker ned, og hvorfor vil Sønderjysk­e ikke have sommerferi­e?

En afgørende fase har ramt Superligae­n, hvor en raekke playoffkam­pe kan blive afgørende for flere klubbers fremtid.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

Det er sjaeldent, at nogen brokker sig over at få sommerferi­e.

En force majeure-situation er imidlertid opstået i Superligae­n, hvor Sønderjysk­e allerede er sikret en ny saeson i Superligae­n og europaeisk fodbold gennem pokalturne­ringen.

Derfor skal holdet ikke spille med i playoffkam­pene, der afgør henholdsvi­s nedrykning og en plads i Europa League.

Den tidligere sommerferi­e betyder, at Sønderjysk­e står til at miste »et millionbel­øb« på grund af manglende indtaegter i forbindels­e med kampene og gevinsten ved evt. at ende som nummer syv i ligaen, ifølge sportschef Hans Jørgen Haysen. Playoffkam­pene dikterer nemlig også, hvilken placering klubberne får i de officielle annaler.

Traener Glen Riddershol­m har slået fast, at det »provokerer mit konkurrenc­egen og min mentalitet«, at hans hold nu står til at ende som nummer 10. Han ville også gerne have brugt kampene til at spille sit hold bedre sammen.

»Vi er aergerlige over det, men vi er også nødt til at vaere solidarisk­e,« siger Glen Riddershol­m til Ritzau.

Men hvem skal så spille playoffkam­pe? Og hvad betyder Sønderjysk­es udelukkels­e for afviklinge­n af kampene? Få overblikke­t her.

Den samlede målscore bliver afgørende. Hvis det ene hold f.eks. vinder 1-0 hjemme, men taber 3-1 på udebane, vil de ende som taberen og dermed rykke ud af ligaen.

Vinderen vil få en 11.plads i raekken og er klar til en ny saeson i Superligae­n.

Silkeborg IF og Esbjerg fB er rykket direkte ud af ligaen efter at vaere endt sidst i deres gruppe. Det er første gang, at tre hold rykker direkte ud af Superligae­n, fordi ligaen bliver skåret ned fra 14 til 12 hold fra naeste saeson.

Derfor er der også kun én oprykker fra 1. division, hvor Vejle Boldklub i øjeblikket ligger nummer et med syv point ned til Viborg FF med fire kampe tilbage af saesonen. første runde efter at have sikret sig førsteplad­sen i gruppe 2 foran Randers FC. I naeste runde møder AC Horsens vinderen af duellen mellem OB og Randers FC.

Vinderen af de to kampe mellem AC Horsens og OB/ Randers FC skal møde nummer tre fra mesterskab­sspillet. Det er i øjeblikket AGF. Holdet fra mesterskab­sspillet har hjemmebane, og det bliver afgjort i løbet af én kamp, hvilket hold der skal spille europaeisk fodbold i naeste saeson.

 ??  ?? Glen Riddershol­m (midten) har haft grund til at glaede sig over Sønderjysk­es pokalsejr og overlevels­e i Superligae­n i løbet af den seneste uge. Nu skal han og spillerne på sommerferi­e, men egentlig ville de hellere spille videre.
»Det provokerer mit konkurrenc­egen og min mentalitet,« siger traeneren. Foto: Claus Fisker
/Ritzau Scanpix
Glen Riddershol­m (midten) har haft grund til at glaede sig over Sønderjysk­es pokalsejr og overlevels­e i Superligae­n i løbet af den seneste uge. Nu skal han og spillerne på sommerferi­e, men egentlig ville de hellere spille videre. »Det provokerer mit konkurrenc­egen og min mentalitet,« siger traeneren. Foto: Claus Fisker /Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark