Jyllands-Posten

AGF smed point i jagten på sølvet

- ANDERS FUNDER anders.funder@jp.dk

AGF drog mod Aalborg i håbet om at aede sig ind på sølvmedalj­easpirante­rne fra København. For FCK’s forspring på bare fire point ned til AGF på tredjeplad­sen er skam ikke alverden i et livligt mesterskab­sspil. Det ved Ståle Solbakken. Og det ved David Nielsen.

Udsigten til at få revanche mod AaB, som var torsdagens modstander i Aalborg for aarhusiane­rne, burde også have vaeret nok til at køre endnu en sejr hjem uden de store vanskeligh­eder. Men i en rodet affaere blev en uvant personlig fejl fra en ellers konsekvent Sebastian Hausner fatalt efter 38 minutter.

AGF’s keeper William Eskelinen var prisgivet mellem staengerne, og Frederik Børsting kunne uden større besvaer efter et køligt centerforw­ard-traek bringe hjemmehold­et i front med 1-0.

Da den hårde hund Nicolai

Poulsen så kort inde i anden halvleg så rødt og dermed blev sendt fluks i bad, var De Hviie endnu engang i store problemer mod AaB - der så sandelig har vist sig at vaere aarhusiane­rnes onde ånd.

Anderledes held i sprøjten havde Brøndby i egen hule i opgøret mod FC Nordsjaell­and. Isaer hjemmehold­ets Simon Tibbling skar igennem som den helt store dirigent på midtbanen og kronede en brav indsats med sin første Superliga-scoring i saesonen efter bare 14 minutter. Dertil pandede Mikael Uhre bolden i kassen til 2-0 et par minutter senere efter et imponerend­e indlaeg fra den unge wingback Andreas Bruus.

I de døende minutter var Uhre igen på pletten. To gange. Frontløber­en lukkede og slukkede opgøret mod nordsjaell­aenderne med to naermest identiske scoringer.

Med 4-0-sejren cementered­e Brøndby dermed fjerdeplad­sen i ligaen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark