Jyllands-Posten

Rekord i 2019, men frygt for 2020

De 50 største attraktion­er havde for femte år i traek flere gaester. I år ventes dog et stort dyk.

- JENS ERIK RASMUSSEN jenserik.rasmussen@finans.dk

Danske attraktion­er havde rekordmang­e gaester i 2019. Det er femte år i traek, at antallet af besøgende stiger. Men branchen frygter for i år, da besøgstall­et ventes at falde markant som følge af coronakris­en.

De 50 mest besøgte attraktion­er havde en samlet fremgang på 811.000 gaester. Det var 3,1 pct. flere end i 2018.

Den største absolutte fremgang havde Zoologisk Have i København med 352.938 flere gaester end i 2018 – en vaekst på 29 pct. Også Aalborg Zoo og Nationalmu­seet havde stor vaekst på henholdsvi­s 35 pct. og 27 pct.

»Vaeksten vidner om, at attraktion­erne er gode til at forny sig og skabe oplevelser, som rammer tiden,« siger marketingd­irektør Janne Grønkjaer Henriksen, Visit Denmark.

De 10 mest populaere attraktion­er domineres af gamle kendinge. Tivoli er igen i år suveraen topscorer med 4,6 mio. gaester. Dyrehavsba­kken, Legoland og Zoologisk Have i København ligger fortsat på anden-, tredje- og fjerdeplad­sen.

Forventer et hårdt år

Forlystels­esparkerne havde en samlet nedgang på 1,3 pct. Det bekymrer dog ikke Søren Kragelund, formand for Foreningen af Forlystels­esparker i Danmark.

»2018 var et fantastisk godt år for forlystels­esparkerne, så det er flot, at de kan holde så højt niveau. Saerligt når man taenker på, at 2019 var et år med mere blandet vejr, hvilket spiller ind på besøgstall­et for saerligt forlystels­esparkerne,« siger Søren Kragelund i en pressemedd­elelse.

Han forventer, at 2020 bliver et hårdt år:

»Attraktion­erne får et ordentligt smaek i 2020 og saerligt dem, der er afhaengige af udenlandsk­e turister. Men jeg tror, at vi går et travlt efterår i møde, hvor vi kan indhente noget af det tabte ved blandt andet at forlaenge åbningstid­erne.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark