Jyllands-Posten

Fjerde C25-rekord i traek med Pandora i top

-

Bedre end frygtede meldinger om 2. kvartal var torsdag med til at løfte Pandora-aktien til toppen af C25indekse­t, der lukkede med den fjerde rekorddag i traek – og den 19. i år.

Det danske C25-indeks lukkede med en stigning på 0,4 pct. i 1.405,20, og dermed klarede indekset sig bedre end det faelleseur­opaeiske Stoxx 600-indeks, som ved dansk lukketid lå med et fald på 0,2 pct.

Pandoras investorer åndede lettede op, efter at smykkesels­kabet onsdag aften vurderede, at driftsresu­ltatet i 2. kvartal ventes at lande omkring break even, hvor der hidtil var estimeret et betydeligt negativt resultat.

Den samlede udsalgsvae­kst og organiske vaekst viste i 2. kvartal et fald på cirka 40 pct., og det er bedre end konsensuse­stimaterne i markedet, der ifølge Per Fogh, som daekker Pandora for Sydbank, lå omkring et fald på 50 pct.

Ebit-indtjening­en før restruktur­eringsomko­stninger venter Pandora vil blive omkring break-even i 2. kvartal, hvilket er betydeligt bedre end forventnin­gerne i begyndelse­n af maj i forbindels­e med regnskabet for 1. kvartal, hvor smykkekonc­ernen ventede et betydeligt negativt ebit-resultat.

Pandora-aktien endte helt i toppen af C25 med et plus på 4,6 pct. til 394,80 kr., hvilket er det højeste niveau siden november 2018.

Trygs regnskab for 2. kvartal var bedre end ventet på så godt som samtlige parametre, herunder den vigtige combined ratio og investerin­gsresultat­et. Gevinsthje­mtagning fik dog investorer­ne til at sende aktien ned med 4,6 pct. til 191 kr.

Tryg indhentede i 2. kvartal en stor del af de store tab på investerin­gsporteføl­jen, som ramte selskabet i første kvartal som følge af udbruddet af covid-19. Selve kernedrift­en udviklede sig samtidig bedre end ventet.

Enzymkonce­rnen Novozymes leverede overrasken­de foreløbige regnskabst­al onsdag, hvor enzymgigan­ten holder sig inden for de forventnin­ger, der tidligere på året blev suspendere­t. Jefferies løftede efterfølge­nde kursmål for aktien med 20 pct. til 360 kr. fra 300 kr. Finanshuse­t betegner dog regnskabet som lidt svagere end ventet, men gentager anbefaling­en ”hold”.

Novozymes faldt med 3,3 pct. onsdag. Torsdag blev udviklinge­n vendt, og aktien steg 0,6 pct. til 382,30 kr.

Ørsted har købt et solenergip­rojekt i USA, der er under opførelse i Alabama og ventes idriftsat i 3. kvartal naeste år. Det oplyste Ørsted i en pressemedd­elelse torsdag efter

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark