Jyllands-Posten

Eftersøgt tricktyv blev fundet i et shelter i Brabrand. Nu er han i faengsel

-

En 42-årig mand erkendte de fleste af de forhold, bl.a. tricktyver­ier, som han var sigtet for, da han torsdag blev fremstille­t ved Retten i Aarhus og der blev varetaegts­faengslet i fire uger.

Den 42-årige mand har i laengere tid har vaeret i politiets søgelys, men da han ikke har nogen fast bopael, primaert i Aarhus-området, har det vaeret svaert at finde ham. Manden er tidligere dømt for flere tricktyver­ier. Hans fremgangsm­åde har vaeret at ringe på hos aeldre borgere og udgive sig for at vaere håndvaerke­r, vicevaert, hjemmehjae­lper eller lignende, hvorefter han beder om at komme ind i lejlighede­n under påskud af at skulle tjekke f.eks. vand, el eller varme.

Flere har lukket ham ind, og det har han udnyttet til at stjaele kontanter fra skuffer, punge eller tasker.

Han blev sigtet for 13 forhold, der er begået siden den 29. marts og frem til så sent som i tirsdags, hvor han ringede på døren hos en 69årig kvinde i Tranekaerp­arken i Risskov og tiltvang sig adgang til hendes lejlighed. Senere på dagen opdagede kvinden, at skufferne i hendes kommode stod åbne, og der manglede nogle kontanter.

På trods af den manglende adresse har politiet i nogen tid ledt efter manden. Det førte til et tip om, at den 42årige var begyndt at sove i shelters, og onsdag aften fandt politiet ham så på en shelterpla­ds i Brabrand, hvor han blev anholdt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark