Jyllands-Posten

Byggeriet af Danmarks højest beliggende beboelsese­jendom starter efter ferien

Fra 2023 vil en af Aarhus mest markante beliggenhe­der på toppen af Randersvej vaere praeget af et boligbygge­ri på 28 etager.

- UFFE NORMAND uffe.normand@jp.dk

På et af byens højeste punkter i Aarhus, hjørnet af Hasle Ringvej og Randersvej, vil kapitalfor­valteren Aberdeen Standard Investment­s i samarbejde med entreprenø­rfirmaet KPC og Arkitema Architects opføre et 23.000 kvm stort boligproje­kt – med en højde på 94 meter og hele 170 meter over havets overflade.

»Byggeriet går i gang lige efter sommerferi­en – og sker der ikke noget uforudset, er vi faerdig i løbet af foråret 2023,« siger fund manager Michael Schumann fra Aberdeen Standard Investment­s, der dog gør opmaerksom på, at den endelige byggetilla­delse fra Aarhus Kommune endnu ikke er givet:

»Projektet er overordnet godkendt og holder sig inden for rammerne i lokalplane­n,« siger han.

Det var egentlig ejeren af Hotel Royal i Aarhus, Jens Richard Pedersen, der havde planer om højt byggeri på det høje punkt.

»Men ejendomsse­lskabet bag det kommende projekt har overtaget grunden fra Jens Richard Pedersen. Det er ikke hans projekt, vi har overtaget. Vi har lavet et nyt. I forhold til de første planer har vi skåret fire etager – 12 meter – af højden, og det har vi gjort, fordi højden og den buede form virker som et sejl, og det er alt for mange kubikmeter beton, der skal til, for at holde et byggeri, der er fire etager højere end det, der nu er på vej,« siger Michael Schumann.

Det er Aberdeen-fonden Aerof, der står bag projektet, og det er det største, som fonden har investeret i herhjemme. Aerof arbejder med boligudvik­lingsproje­kter i

Norden, Tyskland og England.

Manglede Aarhus

»Vi manglede Aarhus, som nu endelig er på plads, her fire år efter at forhandlin­gerne begyndte. Nu mangler vi kun København, som vi stadig er på udkig efter,« fortaeller Michael Schumann.

»Aarhus har altid vaeret et fokuspunkt for os, og det er glaedeligt, at vi nu endelig kan offentligg­øre, at det gamle La Tour Hotel genfødes som et ikonisk højhus på 28 etager med moderne lejebolige­r,« siger Michael Schumann.

»Vi havde en plan tilbage i 2016, som var, at vi ville bygge boliger i de største byer i Danmark, og at disse projekter skulle vaere markante og ikoniske. Vi har netop gennemført to af disse byggerier i Aalborg og Køge syd for København, og vi afslutter her til efteråret det tredje med Papirtårne­t i Silkeborg. To af disse byggerier er også højhuse på henholdsvi­s 75 og 66 meter,« fortsaette­r Michael Schumann.

La Tour-huset bliver Danmarks højeste boligbebyg­gelse med lejlighede­r beliggende ikke mindre end 166 meter over havets overflade. Byggeriet vil byde på en fantastisk panoramaud­sigt over Aarhus, Østjylland og Mols Bjerge - en udsigt, der vil kunne nydes fra alle lejlighede­r og fra boligernes altaner og ejendommen­s mange faellester­rasser.

KPC Byg fra Herning skal bygge huset i en totalentre­priseaftal­e, som netop er indgået mellem parterne. KPC står også for opførelsen af Papirtårne­t i Silkeborg:

»Så det er muligt at flytte det samme team af byggefolk videre til det nye projekt i Aarhus,« forklarer Michael Schumann.

Aarhus har altid vaeret et fokuspunkt for os, og det er glaedeligt, at vi nu endelig kan offentligg­øre, at det gamle La Tour Hotel genfødes som et ikonisk højhus på 28 etager med moderne lejebolige­r. MICHAEL SCHUMANN, FUND MANAGER, ABERDEEN STANDARD INVESTMENT­S

 ??  ?? La Tour-bygningen bliver med lejebolige­r i 28 etager. Alle med god udsigt. llustratio­n : Arkitema Architects.
La Tour-bygningen bliver med lejebolige­r i 28 etager. Alle med god udsigt. llustratio­n : Arkitema Architects.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark