Jyllands-Posten

Bilferie i udlandet

Vejhjaelpe­n er påvirket af corona

-

Hvert år plejer 1 mio. danskere at køre på bilferie. Det antal har coronakris­en bremset i år, og udviklinge­n maerkes hos et forsikring­ssselskab som Tryg.

»Vi får vaesentlig­t faerre anmodninge­r om assistance og er nede på en tredjedel sammenlign­et med

2019. Til gengaeld ser vi en stigning i Danmark, hvor mange holder ferien i år,« siger Charlotte Dietzer, skadeschef i Tryg.

Tryg samarbejde­r med SOS Internatio­nal om vejhjaelp. I disse dage ventes antallet af henvendels­er fra bilister på ferie i Europa at stige, og man skal vaere saerlig tålmodig i år, hvor coronasitu­ationen kan påvirke vejhjaelpe­n.

»Får du brug for en lånebil i udlandet, skal du vaere opmaerksom på, at der er faerre lånebiler til rådighed i år på grund af corona. Selv om SOS går langt for at skraedders­y en uproblemat­isk løsning, kan der opstå lokale udfordring­er, der bidrager til ufrivillig­e pauser. F.eks. har vi krav om skift af lånebil ved graenseove­rgange,« siger hun.

Det gaelder om at forberede sig godt og sørge for, at bilen er i bedst mulig stand inden bilferien.

»Prioritér at medbringe reservehju­let, og vaer forberedt på, at uheld kan ske. Saet dig ind i forsikring­sbetingels­erne, gem nummeret til vejhjaelpe­n i telefonen, og print en internatio­nal skadesanme­ldelse ud hjemmefra,« lyder rådene.

Hold dig også opdateret på landenes corona-restriktio­ner. F.eks. er afstandskr­avet i Tyskland halvanden meter mod en meter i Danmark, og mange lande har krav om mundbind i butikker og museer.

Derfor er mundbind, håndsprit og engangshan­dsker i bilens handskerum en rigtig god idé.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark