Jyllands-Posten

Bilsalg på rette kurs med stor Ford i spidsen

Danskerne køber igen biler efter flere måneders coronakris­e. Ny Ford Kuga Plug-in Hybrid er bestilt i 5.300 eksemplare­r og ryger helt til tops med 745 solgte biler i juni.

- JENS OVERGAARD

Optimismen er vendt tilbage hos bilkøberne, som i juni måned fik skruet nummerplad­er på naesten 17.900 biler, hvilket betyder, at tallene for indregistr­eringer ikke ligger mere end 13 pct. under samme måned i fjor og langt over corona-katastrofe­tallene i april og maj, hvor der kun blev solgt henholdsvi­s 10.200 og 11.400 biler.

Samtidig kunne en helt ny bilmodel drøne direkte ind på førsteplad­sen med hele 745 biler. Vi taler om den store og høje Ford Kuga Plug-in Hybrid, der er en SUV, som saelges til meget attraktive priser fra bare 280.000 kr. Det er en model, hvor Ford fra starten har haft en paen, attraktiv pris, der så er blevet forstaerke­t af det store fradrag i registreri­ngsafgifte­n, som staten yder på plug-in hybrider.

Interessen er stor, og der er siden marts måned bestilt hele 5.300 stk. Ford Kuga, hvor der altså alene er afsat 745 i juni, mens størstedel­en følger i de kommende måneder. Ud af de 5.300 biler er stort set alle plug-in hybrider med ganske få undtagelse­r.

Leverancer i år

Lene Dahlquist, som er pressechef hos Ford, forklarer baggrunden:

»Vi har her en stor familiebil, der rammer prisen spot on. Derfor har vi også forhandlet med Ford og har fået lovning på tilstraekk­eligt med biler til Danmark. Det er noget, som er med til at give travlhed hos forhandler­ne, der jo som selvstaend­ige erhvervsdr­ivende også er glade for aktivitete­n,« siger Lene Dahlquist.

Alle de biler, der bestilles nu, vil kunne leveres i indevaeren­de år, fortaeller Lene Dahlquist.

Flere nyheder

Den populaere Ford efterfølge­s på andenplads­en af Nissan Qashqai med 560 biler, og som i foråret endnu en gang er markedsfør­t til kampagnepr­iser. Højt placeret finder vi også den helt nye VW Golf, der optraeder som nummer tre med 542 biler, mens den godt saelgende Tesla Model 3 er placeret på en paen niende plads med 376 biler.

På nyhedsfron­ten kan vi også konstatere, at den forholdsvi­s nye Renault Clio har et godt tag i danskerne og ligger på en fjerdeplad­s med 481 biler. Captur, som er den nyere og lidt højere søster, kommer ind som nummer 16 med 271 biler. I den høje afdeling sniger den nye Peugeot 2008 sig lige netop ind på listen som nummer 20 med 229 biler.

Coronakris­en har dog sat et solidt aftryk på salgstalle­ne i første halvår af 2020. Her blev der afsat 88.400 biler, hvilket er 28 pct. under samme periode i fjor. I den periode blev de tre første pladser besat af gamle kendinge som Peugeot 208, Citroën C3 og Nissan Qashqai.

 ??  ?? Den nye Peugeot 2008 kniber sig lige ind på top 20listen over de mest solgte biler. Foto: Peugeot
Den nye Peugeot 2008 kniber sig lige ind på top 20listen over de mest solgte biler. Foto: Peugeot
 ??  ?? Den nye VW Golf er paent placeret som den tredjemest indregistr­erede bil i juni. Foto: Jens Overgaard
Den nye VW Golf er paent placeret som den tredjemest indregistr­erede bil i juni. Foto: Jens Overgaard

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark