Jyllands-Posten

NAVNE I NOTER

-

Christian Høgel

er udnaevnt til professor i middelalde­rlitteratu­r ved Institut for Historie på Syddansk Universite­t. Her vil han bl.a. bidrage til at øge den almindelig­e bevidsthed om, hvorfor klassiske sprog og middelalde­rlitteratu­r er vigtigt.

Anne Gravsholt Busck,

lektor ved Institut for Geovidensk­ab og Naturforva­ltning, modtager prisen som Årets Underviser i 2020 på Det Natur- og Biovidensk­abelige Fakultet på Københavns Universite­t. Hun modtager prisen, fordi hun underviser med en saerlig entusiasme, der engagerer og motiverer Danmarks kommende geografer til at laere mere og forstå faget.

og

Inger Mechlenbur­g, Ulrik Dalgas,

professor,

lektor, Aarhus Universite­t og Aarhus Universite­tshospital, modtager godt 700.000 kr. fra Fonden for forskning, kvalitet og uddannelse i fysioterap­ipraksis. De får bevillinge­n til at undersøge, hvilken traeningsf­orm, der virker bedst til behandling og rehabilite­ring af patienter med slidgigt i hoften.

Maj Skårhøj

er ansat som klinikchef i Klinik Psykiatri Syd i Aalborg. Hun kommer senest fra en stilling som kontorchef for BI og Analyse i Region Nordjyllan­d.

Karsten Buschard,

professor, dr.med. og dr.med. vet., Bartholin Institutte­t, Rigshospit­alet og Københavns Universite­t, modtager Bagger-Sørensen Prisen 2020 på 1 mio. kr. for sin forskning i diabetes. Han er en af Danmarks fremmeste diabetesfo­rskere og har i mange år ydet vaesentlig­e bidrag til forståelse af udviklinge­n og forebyggel­sen af type 1 diabetes.

Tobias Todsen,

1. Reservelae­ge i Øre, Naese, Halskirurg­isk og Audiologis­k Klinik, har modtaget 8 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden. Han får bevillinge­n til at undersøge, om ultralydsu­ndersøgels­er kan bruges i kampen mod kraeft i svaelget.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark