Jyllands-Posten

Hvem kan lave ”en AGF” og naerme sig medaljerne i naeste saeson?

På banen var der ingen klar vinder mellem AaB og FCN. Det kan aendre sig i naeste saeson, hvor ét af holdene kan få et problem, ifølge en ekspert.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

Ingen virkede helt tilfredse. Ganske vist smilede AaBtraener Jacob Friis og hans kollega Flemming Pedersen venskabeli­gt, da de klappede hinanden på ryggen som tak for søndagens 0-0-resultat på FC Nordsjaell­ands hjemmebane i Farum.

Alligevel var der noget uforløst over scenariet. Det er symptomati­sk for en saeson, hvor de to hold mest af alt kaemper for at undgå sidsteplad­sen i mesterskab­sspillet.

Langt vaek er AGF på tredjeplad­sen og muligheden for at få medaljer, selv om AaB inden søndagens kamp havde vundet de seneste tre ligakampe – bl.a. to gange mod AGF – mens FC Nordsjaell­and kan prale af at have nogle af ligaens mest spaendende talenter på holdet.

Men hvad så med naeste saeson? Kan ét af holdene tage det naeste skridt og blive den samme slags succeshist­orie, som aarhusiane­rne er lige i øjeblikket?

På kunstgraes­set i Farum var der ingen klar vinder, selv om gaesterne imponerede mest i første halvleg.

Netop AaB har ellers ikke imponeret Mikkel Bischoff, tidligere fodboldspi­ller og nuvaerende fodboldkom­mentator hos Discovery.

»Hvis AaB havde vundet pokalfinal­en, ville saesonen have vaeret en succes, selv om det også ville vaere lidt misvisende. Det er ikke et hold, man har lagt saerligt meget maerke til i løbet af saesonen. Det har vaeret lidt ligegyldig­t. De er alt for afhaengige af Lucas Andersen. Det er et problem for et stort hold som AaB at have bygget sig så meget op omkring én spiller,« siger han.

Mod FC Nordsjaell­and måtte AaB atter undvaere den skadede anfører Lucas Andersen. Det så ikke ud til at bekymre holdkammer­aterne, der laenge lagde et aggressivt pres på hjemmehold­et, der dog kom bedre med efter pausen med sine eksplosive angreb.

Største salgsemner

Oppe i angrebet var det dog tydeligt, at hjemmehold­et manglede to af sine største salgsemner – Kamal-Deen Sulemana på 18 år og den ét år aeldre Mohammed Kudus, der også fik fri i torsdagens 4-0-nederlag til Brøndby IF for at få tid til at taenke over fremtiden. Ifølge FCN-traener Flemming Pedersen er det »mest sandsynlig­t«, at Mohammed Kudus ikke er i klubben i naeste saeson.

Derudover mister FC Nordsjaell­and Mikkel Damsgaard til Sampdoria, mens mål

Det er jo en gratis udtalelse, for han ved godt, at det ikke kommer til at ske. MIKKEL BISCHOFF, FODBOLDKOM­MENTATOR HOS DISCOVERY

FC Nordsjaell­and-AaB 0-0

910

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark