Jyllands-Posten

En stor dansk weekend sluttede svingende

I toppen af Formel 1hierarkie­t blev en ny stor duel udkaempet, mens en grel Ferrarifej­l vakte opsigt.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

Det kunne virkelig vaere blevet en festlig dansk weekend i Østrig. Christian Lundgaard hentede karrierens første Formel 2-sejr, kort inden Formel 1-feltet indtog banen til årets andet grandprix søndag eftermidda­g. Dagen inden havde den 18-årige Frederik Vesti triumferet i Formel 3.

En lovende start for Formel 1-køreren Kevin Magnussen endte med en efterfølge­nde deroute, og danskeren blev bl.a. overhalet af Haas-kollegaen Romain Grosjean. Danskeren kaempede sig bravt sig tilbage og endte på en 12.-plads, én plads foran holdkammer­aten.

Imens forsøgte Red Bull endnu en gang at udfordre Formel 1-magtmonopo­let, indtil det endte som så mange gange før – med Mercedes på de to øverste pladser og den forsvarend­e verdensmes­ter, Lewis Hamilton, som vinderen. Det var den anden sejr i traek for Mercedes og 35. gang i traek, at Lewis Hamilton har hentet point i et grandprix.

»Jeg har svigtet holdet«

I første omgang stjal Ferrari dog ufrivillig­t opmaerksom­heden. Det traditions­rige hold er blevet spået en svaer saeson, og tilvaerels­en bliver ikke lettere, når der bliver begået den slags fejl, som Charles Leclerc leverede. Franskmand­en

skabte en kollision med holdkammer­aten Sebastian Vettel i begyndelse­n af løbet, og begge Ferrari-kørere måtte udgå. En stor nedtur for Charles Leclerc, der blev nummer to i årets første grandprix.

»Jeg er skuffet over mig selv. Det var på ingen måde Sebs skyld. Jeg har svigtet hele holdet, efter at alle har knoklet hele ugen for at forbedre bilen,« skrev Leclerc efterfølge­nde på Twitter.

Det var den kollision, der også endte med at beskadige Kevin Magnussens bil. Danskeren havde efterfølge­nde svaert ved at vurdere, hvilken betydning det havde haft for hans chancer i løbet. Han konstatere­de dog, at hans bil blev ramt på siden, og »det bliver den jo ikke ligefrem bedre af«.

Derudover havde Kevin Magnussen ellers rosende ord tilovers for Haas-bilen, der er blevet forbedret i forhold til sidste år, mener han: »Balancen var god, og daekkene var det. Igen var det et bevis på, hvad der er aendret siden sidste år. Vi kørte langt på det første saet daek og havde god fart på det andet også,« sagde Kevin Magnussen til Viaplay.

»Lidt kedeligt«

Mens danskeren kaempede sig tilbage i løbet, kilede Red Bulls Max Verstappen sig ind på andenplads­en mellem

Lewis Hamilton og Mercedes-holdkammer­aten Valtteri Bottas, der vandt årets første grandprix.

I løbets afsluttend­e fase udkaempede Max Verstappen og Valtteri Bottas en taet duel, hvor Max Verstappen heroisk forsøgte at bevare sin andenplads, inden han måtte kapitulere og stille sig tilfreds med tredjeplad­sen.

Efterfølge­nde erkendte Red Bull-profilen, at Mercedes bare er hurtigere end konkurrent­erne i øjeblikket.

»Jeg prøvede at gøre det svaert for ham (Valtteri Bottas, red.), selv om jeg vidste, at han ville slippe forbi mig på et eller andet tidspunkt. Men i det mindste var det sjovt, mens resten af løbet var ret kedeligt. Det er godt at ende på podiet, men der er stadig meget arbejde, der venter for os,« sagde Max Verstappen i det officielle interview efter løbet.

 ??  ?? Efter sin magtdemons­tration på banen sendte Lewis Hamilton under sejrscerem­onien en hilsen til Black Lives Matter-bevaegelse­n.
Foto: Leonhard Foeger/Reuters
Efter sin magtdemons­tration på banen sendte Lewis Hamilton under sejrscerem­onien en hilsen til Black Lives Matter-bevaegelse­n. Foto: Leonhard Foeger/Reuters

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark