Jyllands-Posten

WATCH MEDIER

-

FINANSWATC­H

Højere pension

Mandlige laeger, der fik pensionsor­dning før

1998, får flere penge udbetalt under pensionen end de kvindelige kolleger, fordi det er forventet, at de dør først.

MEDWATCH

Novo er syvendestø­rst Novo Nordisk er nu verdens syvendestø­rste medicinals­elskab målt på markedsvae­rdi, viser MedWatchs årlige opgørelse af verdens 100 største medicinal- og bioteksels­kaber.

SHIPPINGWA­TCH

Gamle skibe sviner Gamle skibe sviner så meget, at der skal gøres en stor indsats for at nedbringe deres forurening, hvis shipping skal hjaelpe til med at bekaempe klimaforan­dringerne. FN’s søfartsorg­an skal arbejde hurtigere end i dag, siger forsker bag nyt studie.

ITWATCH

Atea-ansatte fik vinkøleska­b i gave

En samarbejds­partner gav fire Atea-ansatte et vinkøleska­b i julegave, hvorefter de ansatte indrapport­erede det til ledelsen. Haendelsen er naevnt i en rapport som eksempel på, at Atea har strammet op på sine procedurer efter bestikkels­esdommen.

ADVOKATWAT­CH

Advokat risikerer straf

En advokat bør frakendes retten til at udøve advokatvir­ksomhed, mener Advokatnae­vnet. Det er anden gang, at naevnet vil straffe advokaten.

ENERGIWATC­H

Spansk ordre

Israelske Enlight Renewable Energy har peget på den tyske mølleprodu­cent Nordex som leverandør til sit første spanske projekt på 312 MW.

FØDEVAREWA­TCH

Danpo går frem Kyllingepr­oducenten Danpo har tredoblet resultatet efter skat fra 7,9 mio. kr. i 2018 til 27,2 mio. kr. i 2019 som følge af bl.a. en vaekst i salget af fersk kylling og øget eksport.

AGRIWATCH

Urealistis­k klimamål Landbruget skal frem mod 2030 reducere CO2udledni­ngen med 7,72 mio. tons for at nå den ambition, som Klimapartn­erskabet har fremlagt. Det er ikke realistisk, mener professor og medlem af Klimarådet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark