Jyllands-Posten

Dansk milliardae­r taber stort på at lukke butikskaed­e

-

Det er en dyr fornøjelse for den danske milliardae­r Niels Thorborg at afvikle sin butikskaed­e Vaersgo, som kun fik lov til at eksistere i to år.

Et nyt regnskab fra Vaersgo-kaeden, som Niels Thorborg er i gang med at afvikle, viser et underskud på 45 mio. kr.

»Årets betydelige underskud skal ses i lyset af underskuds­givende drift i årets første tre kvartaler og betydelige omkostning­er i forbindels­e med nedlukning af Vaersgo-kaeden samt tab ved frasalg og lukning af butikker,« skriver Vaersgo-ledelsen i regnskabet.

Vaersgo-kaeden blev etableret i 2017, efter at Niels Thorborg året før havde ønsket at saelge sin butikskaed­e Inspiratio­n til konkurrent­en Imerco. Men Konkurrenc­eog Forbrugers­tyrelsen greb ind. For at få lov til at afhaende 25 af sine 45 Inspiratio­nbutikker kraevede styrelsen, at Thorborg etablerede en ny kaede. Kravet var, at kaeden skulle eksistere i mindst to år. Det kom den også kun til.

I september sidste år meddelte Vaersgo, at kaeden lukker. 11 butikker overgik til konkurrent­en Kop & Kande med henblik på efterfølge­nde at saelge dem enkeltvis til selvstaend­ige isenkraemm­ere, mens 12 butikker rundt om i landet skulle lukkes.

Det er hård konkurrenc­e og pres på indtjening­en, som har fået Vaersgo til at give op.

Det samlede tab i Vaersgokae­dens levetid beløber sig til 91 mio. kr.

 ??  ?? Niels Thorborg er bedst kendt for at stå bag L'Easy.
Niels Thorborg er bedst kendt for at stå bag L'Easy.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark