Jyllands-Posten

Globale danskere: Torsten Edens har mødt sit livs udfordring i Myanmar

Ganske kort tid efter at Torsten Edens startede på et nyt job i rejsebranc­hen i Myanmar, lukkede verden ned. Foråret er derfor blevet brugt til at genopfinde både eget job og hele virksomhed­en.

- HENRIK MALMGREEN finans@finans.dk

2020 har indtil nu vaeret et specielt år for Torsten Edens.

Den 55-årige udlandsdan­sker har brugt det meste af sit liv på at formidle gode oplevelser i rejsebranc­hen og var netop begyndt på et nyt job som senior vice president i rejseburea­uet Memories Group i Myanmar, da coronakris­en ramte, og al rejseaktiv­itet blev bragt til ophør.

»Jeg begyndte i mit nye job i februar, og kort efter blev der indført regler for mundbind og temperatur­scanninger herude. Graenserne blev lukket ned, og der blev indført rejseforbu­d«, siger han og fortsaette­r:

»Siden har vi ikke haft én eneste kunde. I hvert fald ikke udenlandsk­e.«

Fra den ene dag til den anden måtte Torsten Edens derfor genopfinde både sit eget job og sin virksomhed­s eksistensb­erettigels­e. Det er bl.a. sket ved at rette blikket indad og skabe et nyt forretning­sgrundlag, der er baseret på indlandstu­risme.

Et helt nyt potentiale

Der findes efterhånde­n ikke ret mange uudforsked­e pletter på verdenskor­tet, men Myanmar er et af de få lande, hvor turisme ikke er saerlig udbredt. Det, til trods for at nabolandet Thailand får besøg af millioner af turister hvert år.

Til sammenlign­ing har Myanmar blot nogle få hundredetu­sinder, hvilket i høj grad kan tilskrives det politiske styre.

Landet var dog så småt begyndt at åbne op for omverdenen, inden coronakris­en ramte og satte en foreløbig stopper for processen.

Paradoksal­t nok kan krisen dog også vaere startskudd­et til en helt ny økonomi i Myanmar.

»Da antallet af udenlandsk­e turister er begraenset, rammes landet ikke saerlig hårdt af coronakris­en, men den nye åbenhed er også rettet indad mod landet selv. I takt med at Myanmar oplever øget velstand, ser jeg derfor et stort potentiale for indlandstu­risme,« siger Torsten Edens.

»Myanmar har ca. 55 mio. indbyggere, og jeg vil umiddelbar­t skønne, at godt 4 mio. har økonomi til at rejse rundt og opleve deres eget land,« tilføjer han.

Jyllands-Posten fanger ham på en mobiltelef­onen, mens han er på tur til Inlesøen for at kigge på nye hotelmulig­heder.

»Vi vil selvfølgel­ig få vestlige turister igen, men der går nogen tid, så i en periode må

Egentlig var det planen, at jeg blot skulle vaere rejseleder i et års tid, men det er blevet til 33 spaendende år i branchen. TORSTEN EDENS, SENIOR VICE PRESIDENT I MEMORIES GROUP

 ??  ?? Lige nu er Torsten Edens på rejse rundt i Myanmar for at undersøge nye rejsemål. vegne af de udenlandsk­e turister, men på vegne Ikke så meget på af landets egne indbyggere.
Lige nu er Torsten Edens på rejse rundt i Myanmar for at undersøge nye rejsemål. vegne af de udenlandsk­e turister, men på vegne Ikke så meget på af landets egne indbyggere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark