Jyllands-Posten

Flere elcykler og mere kollektiv trafik i Favrskov...

-

Udlån af elcykler har vaeret så populaert, at Favrskov Byråd nu udvider ordningen med flere cykler. Derudover får favrskover­ne snart mulighed for at benytte flere af Midttrafik­s nye former for kollektiv transport: Plustur og Flextur Ung.

Da Favrskov i februar 2020 åbnede for udlån af elcykler og elladcykle­r, opstod der hurtigt en venteliste. Tilbuddet har vaeret så populaert, at der i juni 2020 var over 70 borgere på venteliste. Derfor har Favrskov Byråd sat penge

3

af til 10 ekstra elcykler.

Bevillinge­n til de ekstra cykler er en del af flere tiltag, der styrker den kollektive og klimavenli­ge transport i Favrskov. Bag initiative­rne står det midlertidi­ge udvalg for kollektiv trafik og miljørigti­g transport, og ud over flere elcykler kommer der også:

Flere busser i flere byer

N

(minimumsbe­tjening til byer af cirka samme størrelse)

En toårig prøveperio­de

N med Midttrafik­s produkt, Plustur

En etårig prøveperio­de

N med Midttrafik­s produkt, Flextur Ung

Eldelebile­r i landsbyer og N foreninger.

De vedtagne initiative­r saetter samtidig punktum for det midlertidi­ge udvalg for kollektiv trafik og miljørigti­g transport, der har eksisteret siden februar 2019.

Elcyklerne er allerede klar til udlån, og de borgere, der er på venteliste, har fået direkte besked. Plustur og Flextur Ung forventes at kunne tages i brug i løbet af efteråret 2020.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark