Jyllands-Posten

CORONA I BRASILIEN

-

Naestefter USA er Brasilien det land i verden, der er hårdest ramt af coronaviru­ssen, når det kommer til både antallet af smittede og antallet af døde. Flere end 2,6 mio. mennesker har vaeret smittet med corona i Brasilien, og over 91.000 er døde som følge af virussen. Ifølge eksperter befinder landet sig lige nu i den vaerste fase af pandemien, men ikke desto mindre fortsaette­r Brasiliens praesident,

Jair Bolsonaro, med at ophaeve restriktio­ner i landet. Staten São Paulo har laenge vaeret epicentere­t for pandemien i landet. Smitten er nu også begyndt at sprede sig hurtigere inde i landet. Både Jair Bolsonaro, praesident­fruen Michelle Bolsonaro og flere ministre og embedsfolk naer praesident­en har vaeret smittet med corona. intern splid i landet og trukket overskrift­er verden over. Bolsonaros ageren har også skabt stor bekymring i landets nabonation­er.

Mange andre lande i den syd- og latinameri­kanske region såsom Argentina, Panama, Colombia og Peru, hvor smitteudbr­uddet har vaeret langt mildere end i Brasilien, har stadig ikke åbnet deres lufthavne for internatio­nale flyvninger.

Vaccinetes­t i Brasilien

For brasiliane­rne selv er det heller ikke muligt at rejse meget ud i verden. Hverken USA eller EU tillader turister fra Brasilien at rejse over deres graenser.

Brasiliens coronasitu­ation har desuden gjort landet til et yndet sted for medicinalf­irmaer, når det kommer til at teste coronavacc­iner. Senest har et af landets forsknings­centre indgået samarbejde med det kinesiske firma Sinopharm om at udføre, hvad der bliver det fjerde forsøg med vacciner i landet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark