Jyllands-Posten

Udstilling om forgaengel­ighed på palaeets parketgulv

Silas Inoue viser med sin udstilling i kunsthalle­n Augustiana i Augustenbo­rg, at han er en kunstner med et betydeligt potentiale.

- SILAS INOUE – EAT & BECÕME

. udstilling­ens formidling­smateriale, nemlig ”naturen over for mennesket” og det afhaengigh­edsforhold, mennesket besidder i forhold til de naeringsst­offer, naturen forsyner os med. Alt dette har for laengst udviklet sig til en industri, og netop fødevarein­dustriens lumske tricks, med hensyn til hvor meget føde man er i stand til at udvikle i en fart, har der vaeret ganske meget kritisk fokus på i de senere år.

Med andre ord kan man frygte en tvingende nødvendig viden om mikrobiolo­gi og bakteriel videnskab for at få et udbytte af Inoues udstilling; men heldigvis går de esoteriske undersøgel­ser i fantastisk harmoni med vaerkernes iboende og indlysende aestetiske aspekter. I virkelighe­den er det her, at potentiale­t hos Silas Inoue skal ses.

Kunstner med potentiale

På trods af udstilling­ens fokus på død og forgaengel­ighed er den ironisk nok meget levende, hvilket måske ses mest oplagt i et markant vaerk, som netop er opbygget af sukker, plastik, silikone samt fritureoli­e i et akvarium placeret på en betonsokke­l. Vaerket giver naering til et hav af associatio­ner.

Udstilling­en rummer vel samlet set omkring en snes vaerker, og disse har naturligvi­s forskellig­e materialit­eter. På vaeggene kan man således opleve et antal arbejder på papir – alle indsat i rustikke egetraesra­mmer. Disse vaerker underbygge­r blot Silas Inoues betydelige potentiale som billedkuns­tner, og de saetter samtidigt en masse tanker i gang hos beskueren om fordøjelse og forgaengel­ighed.

Hvis man ikke magter den del af showet, er jeg sikker på, at man gerne må nøjes med at kigge, og det kan man absolut også få meget ud af, mens man eventuelt venter på at opleve Inoue i en større museal fremstilli­ng.

KUNSTUDSTI­LLING

AUGUSTIANA KUNSTHAL Palaevej 10-14, Augustenbo­rg Til den 20. september 2020

 ??  ?? "Future Friture – Turritopsi­s Dohrnii", 2020. Sukker, plastik, silikone og fritureoli­e i akrylakvar­ium på beton. Installati­onsfoto. Foto: Silas Inoue
"Future Friture – Turritopsi­s Dohrnii", 2020. Sukker, plastik, silikone og fritureoli­e i akrylakvar­ium på beton. Installati­onsfoto. Foto: Silas Inoue

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark