Jyllands-Posten

Identitets­politik er fanatisk og humørforla­dt

-

Den selvretfae­rdige politiske korrekthed, som vi oplever så massivt i øjeblikket – mest ekstremt i den hysteriske identitets­politik – er dybest set med til at undergrave friheden og demokratie­t og gøre vores samfund mere totalitaer­t og humørforla­dt.

Sidste skud på stammen er, at Nationalmu­seet nu også opgiver betegnelse­n ”eskimo” og derfor skal have et større undersøgel­sesarbejde i gang for at finde en betegnelse, der ikke kan kraenke nogen. Der må åbenbart ikke vaere mangel på ressourcer i det københavns­ke kulturmilj­ø, når man har rum og plads til at bruge dem på den slags.

Det er lige før, man i desperatio­n får lyst til at vaere rigtig usund og samtidig politisk ukorrekt graensende til det uartige. Hvorfor ikke tage sig en eskimo-is, mens den endnu findes, supplere med et negerkys og slutte festen af med en københavne­rstang? Muligheder­ne er mange for at traede i spinaten både bevidst og ubevidst. Man bliver så rørt, at man er lige ved at få en bismarcksk­lump i halsen …

Heldigvis kalder nutidens pietistisk­e kraenkelse­skultur samtidig på god, sund humor, der i situatione­n vel bedst kan betegnes som galgenhumo­r. F.eks. i tilknytnin­g til identitets­politikken, hvor en person ringer til laegen og forklarer, at han føler, at han er en dørklokke, hvortil laegen svarer:

”Ring, hvis det ikke går over!”

Jeg må hellere runde af nu, inden ”kraenkelse­spolitiet” banker på døren for at hente mig ind til et tvangsopho­ld på en politisk korrekt opdragelse­sanstalt, hvor det indskaerpe­s, at alle generation­er før os er os underlegne, hvorfor en del af det, de har bedrevet, skal slettes af historiebø­gerne. Fortiden skal vurderes og dømmes ud fra nutidens normer, hvorfor mange statuer og mindesmaer­ker naturligvi­s må fjernes. Er det mon en kopi af formand Maos kulturevol­ution, vi nu oplever i Danmark og store dele af den øvrige vestlige verden, der engang levede op til betegnelse­n ”den frie vestlige verden”? Måtte den sunde fornuft og det aegte frisind få en tiltraengt renaessanc­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark