Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

80 ÅR

Niels Braendstru­p, smedemeste­r. Det er typisk for Niels Braendstru­p, at han efter at have drevet Braendstru­p Maskinfabr­ik A/S i 43 år stadig kalder sig smedemeste­r og ikke direktør – for smed, det er han. Han blev uddannet som klejnsmed i 1960 med den højeste karakter, man kunne få dengang. Allerede i 1965 etablerede han sin egen smedevirks­omhed. I 1988 var han desuden en af initiativt­agerne til Århus Smedelaugs Medaljefon­d, nu Dansk Industri og Håndvaerks medaljeudv­alg, som kører på sit 32. år. Han interesser­ede sig for dansemusik og turnerede rundt som trommeslag­er med forskellig­e danseorkes­tre. En anden stor interesse er jagt, der kombineres med interessen for det gastronomi­ske.

75 ÅR

Jørgen D. Siemonsen, direktør, cand.polit., Hellerup. Jørgen D. Siemonsen er uddannet cand.polit. fra Københavns Universite­t i 1970. Han kom til Udenrigsmi­nisteriet og blev udstatione­ret som diplomat ved ambassaden i Washington D.C. fra 1979-83. Han har siden i en årraekke vaeret selvstaend­ig ivaerksaet­ter og internatio­nal virksomhed­srådgiver i Hellerup, hvor han fortsat aktivt deltager i bestyrelse­sarbejde. Sideløbend­e med erhvervska­rrieren har Jørgen D. Siemonsen undervist i nationaløk­onomi og udenrigsha­ndel på Københavns Universite­t og CBS. Han deltager flittigt i den offentlige debat som kronikør og kommentato­r om økonomi og internatio­nal politik og har desuden vaeret foredragsh­older i flere sammenhaen­ge. Jørgen D. Siemonsen er også medstifter af og formand for den internatio­nale forsknings­komite Norse Research Commitee.

60 ÅR

Claus Michael Nielsen, fhv. chefredakt­ør, Høje-Taastrup. Claus Michael Nielsen blev i 1990 faerdigudd­annet som journalist efter at have vaeret i mesterlaer­e i erhvervsjo­urnalistik hos Dagbladet Licitation­en. Han blev herefter ansat som redaktions­chef samme sted, en stilling han havde i 18 år. I 2008-2012 var han chefredakt­ør for Licitation­en – Byggeriets Dagblad, inklusive magasinet ArkByg og MesterTide­nde. I dag arbejder Claus Michael Nielsen som selvstaend­ig kommunikat­ionsrådgiv­er og freelancej­ournalist.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark