Jyllands-Posten

Kevin Magnussen: Black Lives Matter er et minefelt

Kevin Magnussen siger, at det er en balancegan­g at støtte bevaegelse­n imod racisme.

- THOMAS LUND HANSEN thomas.lund@jp.dk

Som i andre sportsgren­e markeres kampen mod racisme også i Formel 1.

Før hvert løb knaeler flere kørere, men ikke alle, og ifølge Kevin Magnussen er det lidt af et minefelt at manøvrere i den følelsesma­essige sag.

»Det er svaert, for det er meget få mennesker, som ikke går ind for at udrydde racisme. Det er svaert som sportsmand og offentlig person at vide, hvordan det, man gør, bliver modtaget hos omverdenen,« siger han.

Den 27-årige dansker er en af de Formel 1-kørere, der knaeler før hvert grandprix. Men han vil nødigt forbindes med Black Lives Matterbeva­egelsen.

»Det er ret åbenlyst, synes jeg, at vi alle sammen går ind for at inkludere og stoppe racisme, men jeg har heller ikke lyst til at støtte nogle politiske organisati­oner, som står for ting, jeg ikke selv står for. Det er en organisati­on, der hedder BLM, som jeg overhovede­t ikke kan identifice­re mig selv med, og nogle gange kan det vaere svaert at vide, hvordan man kan støtte indsatsen imod racisme uden at støtte en politisk organisati­on. Det er der, udfordring­en ligger for mig, for jeg kan 100 pct. støtte op om at gå imod racisme,« siger Kevin Magnussen.

14 på knae

Før det første grandprix i Østrig var der 14 kørere, der knaelede – Magnussen var en af dem – men siden har der vaeret diskussion om, hvordan gestussen skulle videreføre­s. Før seneste grandprix i Ungarn var der ifølge nyhedsbure­auet AFP 16, der knaelede, og mens Lewis Hamilton valgte at baere en Black Lives Matter-T-shirt, bar alle andre en ”End Racism”-T-shirt.

Gestussen har medført, at Formel 1 har vaeret nødt til at aendre proceduren før hvert løb.

»Der er blevet sat mere tid af, fra pitlane åbner til formations­omgangen, hvilket giver mere tid til at gøre, hvad man vil før løbet,« siger Kevin Magnussen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark