Jyllands-Posten

Køben- havnsk hotel konkurs

Allerede inden coronakris­en var hotellets økonomi meget anstrengt.

- PETER SIMONSEN peter.simonsen@finans.dk

Endnu en konkurs har ramt den danske hotelbranc­he. Denne gang er det et af Guldsmeden-kaedens franchiseh­oteller, Bertrams Guldsmeden i København, som er erklaeret konkurs.

Det oplyser Guldsmeden Hotels i en pressemedd­elelse.

Bertrams Guldsmeden var tidligere ejet af hotelaegte­parret Marc og Sandra Weinert, som står bag den succesfuld­e hotelkaede Guldsmeden. Parret solgte hotellet fra i 2009 og har siden drevet det i samarbejde med den nye ejer.

»Vi har naturligvi­s gjort alt for at hjaelpe vores franchise-indehaver med at finde en redningspl­an, men seksdagesr­eglen og de lukkede graenser gjorde det ulykkeligv­is umuligt. Vi må derfor sige farvel til hotellet,« skriver Guldsmeden Hotels i pressemedd­elelsen.

Allerede inden coronakris­en ramte hotelbranc­hen med en voldsom fart og kraft, var Bertrams Guldsmeden økonomisk presset. Da hotellet i november sidste år aflagde regnskab, skrev revisoren, at der var vaesentlig usikkerhed om hotellets evne til at fortsaette driften.

»Selskabets likviditet er meget anstrengt,« skrev revisoren og haeftede sig ved hotellets forholdsvi­s store kortfriste­de gaeld.

Konkursen i Bertrams Guldsmeden får ingen betydning for de øvrige Guldsmeden-hoteller.

»De berørte gaester vil blive tilbudt at flytte deres overnatnin­ger til et af de fire åbne Guldsmeden­hoteller i København,« skriver hotelkaede­n.

Guldsmeden Hotels omfatter således nu fem hoteller i København, et i Aarhus, Oslo og Berlin samt to i Reykjavik.

»Guldsmeden Hotelsgrup­pen er indtil videre ikke i vanskeligh­eder – dog kan det ikke pointeres nok, at den vilkårlige og uforklarli­ge seksdagesr­egel er en hidtil uset udfordring for vores branche,« skriver kaeden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark