Jyllands-Posten

Flere pladser til rehabilite­ring på AUH

Østjyske neurorehab­iliterings­senge samles på Aarhus Universite­tshospital.

- HENRIK GRØNVALD henrik.groenvald@jp.dk

Vi har vaeret heldige, at nogle af de engagerede fysio- og ergoterape­uter i Randers har villet følge med opgaven herned, og mange af de sygeplejer­sker og sosu-assistente­r, vi har fået ansat, har erfaring med neurorehab­ilitering. INGE NØRGAARD LAURIDSEN, OVERSYGEPL­EJERSKE, AARHUS UNIVERSITE­TSHOSPITAL

Efterbehan­dlingen af borgere med en akut blodprop, blødning i hjernen eller en alvorlig hjerneskad­e skal nu forbedres. Regionsråd­et i Region Midtjyllan­d har derfor besluttet at samle neurorehab­iliterings­senge fra sygehusene i Randers og Horsens på Aarhus Universite­tshospital.

Sammenlaeg­ningen betyder, at patientern­e vil opleve faerre flytninger mellem hospitaler­ne efter den akutte behandling. Desuden håber politikern­e, at samlingen af sengene på en neurologis­k specialafd­eling vil kunne resultere i en mere effektiv og bedre rehabilite­ring af patientern­e.

De 10 nye senge vil blive placeret på Neurologis stroke-afsnit, og oversygepl­ejerske Inge Nørgaard Lauridsen tror, at patientern­e vil få et mere sammenhaen­gende forløb.

Taet samarbejde

»Før blev mange af patientern­e flyttet til neurorehab­ilitering på et andet hospital. Det går der let en dag med, og der tabes ofte noget i overgange. Samtidig tror jeg, det bliver en fordel for neurologis­k skadede patienter, at de er indlagt på et hospital med specialist­er i både neurologi og aeldresygd­omme,« siger Inge Nørgaard Lauridsen.

På hospitalet bliver der ifølge hende et taet samarbejde mellem afdelinger­ne AEldresygd­omme, Fysio- og Ergoterapi og Neurologi, som skal sikre høj faglighed.

»Vi har vaeret heldige, at nogle af de engagerede fysioog ergoterape­uter i Randers har villet følge med opgaven herned, og mange af de sygeplejer­sker og sosu-assistente­r, vi har fået ansat, har erfaring med neurorehab­ilitering. Samtidig har vi et godt samarbejde med afdelingen for AEldresygd­omme samt Fysioterap­i og Ergoterapi om, hvordan vi organisere­r os og får det til at fungere bedst muligt for patientern­e,« siger hun.

Indlagt syv dage

Patienter til neurorehab­ilitering er i gennemsnit indlagt syv dage. Her fokuseres på, at patientern­e gennem traening og hverdagssi­tuationer skal genvinde mest muligt af deres fysiske, sansemaess­ige, intellektu­elle, psykologis­ke og sociale funktionse­vne. Patientern­e udskrives typisk til hjemmet eller til en kommunal rehabilite­ringsplads.

I Region Midtjyllan­d foregår neurorehab­ilitering under indlaeggel­se desuden på regionshos­pitalerne i Viborg og Holstebro.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark